Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Folk tar ham altfor alvorlig

Lars Von Trier får stjernestøtte etter rusavsløring.

 STØTTER TRIER:  Stjerneskuespillerne Chloe Sevigny og Kirsten Dunst er ikke bekymret for kvaliteten på Triers kommende filmer, og jobber gjerne med ham igjen. Foto: Stella Pictures
STØTTER TRIER: Stjerneskuespillerne Chloe Sevigny og Kirsten Dunst er ikke bekymret for kvaliteten på Triers kommende filmer, og jobber gjerne med ham igjen. Foto: Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet): Filmregissør Lars Von Trier (58) har gjort seg bemerket både med sine kontroversielle filmer og kontroversielle væremåte.

Hans siste film «Nymphomaniac» fikk massiv oppmerksomhet da den kom ut i fjor. Den fire timer lange filmen fikk blandede kritikker, men vakte særlig oppsikt på grunn av drøye sexscener.

Trier har unngått mediene i lang tid etter at han i 2011 ble den store snakkisen på Cannes-festivalen, da han kom med nazi-uttalelser under en pressekonferanse, som han senere beklaget.

Ruset på jobb For kort tid siden gjorde han likevel et intervju med den danske avisa Politiken, der han blant annet innrømmet at han har tydd til alkohol og narkotika for å få kreativiteten til å blomstre under skrivingen av filmmanus.

- Hvis jeg hadde drukket en flaske vodka eller tatt et gram narkotika for lite med tanke på å optimere min kreativitet, så var det en forbrytelse. Overfor meg selv og verket. For da hadde jeg ikke gjort mitt ytterste, sa von Trier til avisa.

Nå er han imidlertid tørrlagt, og i intervjuet uttrykker han bekymring for om han skal klare å lage nye filmer uten rus.

Det ser likevel ikke ut til at det har skremt bort potensielle samarbeidspartnere. Han får nemlig støtte fra stjernehold, skriver Hollywood Reporter.

Får støtte - Jeg ville definitivt jobbet med ham igjen, om det er den riktige rollen, sier skuespiller Kirsten Dunst, som jobbet med Trier på filmen Melancholia.

Også Chloe Sevigny, som jobbet med Trier på filmen Dogville, sier at hun svært gjerne vil jobbe med den kontroversielle filmskaperen igjen.

- Han er en provokatør - en komiker. Folk tar arbeidet hans altfor alvorlig, sier hun og legger til:

- Jeg kan aldri huske at han har vært full på jobb. Det kan være at han tok et par schnapps til lunsj, men han var alltid en veldig kompetent filmskaper, sier hun.

Grunnen til at Trier nå har valgt å kutte ut rusen, til tross for bekymringen om at han vil lage dårligere filmer, er at han tror livsstilen var i ferd med å ta livet av ham.

- Jeg måtte gjøre det for å overleve, sa han i intervjuet.