- Folk tror vi er hvite

Nico & Vinz snakker om Norge, jantelov og inspirasjon i stort amerikansk magasin.

(Dagbladet): Norske Nico & Vinz fortsetter den internasjonale suksessen. Tidligere i dag ble det kjent at de skal gjeste det store amerikanske talkshowet «The Tonight Show Starring Jimmy Fallon», og de gjør også suksess på amerikanske hitlister.

Nå er de blitt intervjuet av det store amerikanske magasinet Rolling Stone. Magasinet spør dem blant annet om hva den største misoppfattelsen om dem er.

- Folk tror at vi er hvite, sier Vincent Dery og ler.

- To norske afro-nordmenn på fjerdeplass på Billboard-lista. Det skjer ikke hver dag, fortsetter Nico Sereba.

Inspirert av Afrika Rolling Stone skriver at gutta vokste opp i Oslo, men at de ble sterkt inspirert av afrikansk musikk hjemmefra og på besøk hos familien på Afrikas vestkyst.

Dery var også fan av California-rappere som 2 Pac, mens Sereba var mer fan av amerikanske «eastcoast»-rappere som Nas.

Magasinet erter gutta ved å beskrive dem som levende inspirasjons-plakater.

- Her er noe du trenger å vite om Nico & Vinz: De høres ut som inspirerende «katte-plakater» som kommer til liv. De bruker hyppig uttrykk som  «Uansett hva du setter ditt hjerte til, hvis du jobber hardt nok, kan du gjøre det», «du skylder en viss positivitet til andre mennesker» og «kraften i sinnet er utrolig», skriver Rolling Stone.

Magasinet referer til bilder av katter med inspirerende tekst, som florerer på nett og i sosiale medier.

Til magasinet sier Vincent Dery og Nico Sereba at de håper å følge i fotsporene til store norske popeksportører som A-ha, Madcon og de norske gutta i produksjonsselskapet Stargate.

Janteloven - Det er en uskreven lov i Norge som heter Janteloven. Det går ut på at du ikke skal gå rundt og tro at du er noe. Det kan være negativt, men også gjøre deg ydmyk, sier Dery.

Gutta prøver å ha det i bakhodet, selv om de bruker stadig mindre tid i Norge. Til magasinet sier gutta at de savner den hellige treenigheten av venner, familie og norsk torsk.

- Vi er norske, så vi gjør masse norske ting. Det er det beste landet for å stå på ski, og jeg føler at jeg er god til å stå oå ski, sier Dery.

- Norge er et vakkert land. Jeg måtte dra fra Norge for å virkelig forstå hvor mye jeg elsker å gå i skogen og puste inn frisk luft, sier Sereba.

 TAR AMERIKA MED STORM:  Nico & Vinz har blitt intervjuet av det store amerikanske magasinet Rolling Stone. Foto: Warner Bros Records
TAR AMERIKA MED STORM: Nico & Vinz har blitt intervjuet av det store amerikanske magasinet Rolling Stone. Foto: Warner Bros Records Vis mer