Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Folkbillys mor

Folk, country, sørstatene og engasjement ligger i gitarkassa når Nanci Griffith er på norgesturne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Turneen avsluttes i Oslo i dag, etter besøk i Stavanger og Bergen. Egentlig er det overraskende at Griffith og hennes Blue Moon Orchestra står på scenen i dag. Dronninga av folkbilly hadde egentlig tenkt å gi seg. Men engasjementet mot landminer fikk henne på andre tanker.

- Jeg ble inspirert av prinsesse Dianas arbeid, sa Griffith til Dagbladet rett før hun la ut på veien i sommer.

Dronninga av folkbilly

Nanci Griffiths musikk og tekste blander folk, country og sørstatsstemning. Hun vokste opp i Texas og startet karrieren på barscener i Austin som 14-åring. Fra skivedebuten «There\'s A Light beyond These Woods» og fram mot 1986 skaffet hun seg flere og flere tilhengere med sin barnlige vokal og nabojente-image. Det store kommersielle gjennombruddet var singelen «Lone Star State Of Mind» og hennes åttende album «Storms». Siden dengang har Griffith jobbet med en rekke kjente artister fra Arlo Guthrie til REMs Michael Stipe.

Kommerscountry

I sommer slapp hun sitt siste album «Clock Without Hands», som bærer preg av hennes kamp mot landminer. Den var også ment som et spark i sida til kommerscountryen fra Nashville.

- - Jeg er sikker på at Patsy Cline ikke ville slått an i dag fordi hun ikke ville sett bra nok ut i høyhælte sko. Snart må Nashville forstå at de lager sjelløs musikk, sa hun til Aftenposten.

Hvor sjelelig Griffiths musikk er kan du se på Rockefeller i kveld.

Hele Norges coronakart