Folke-Faber

Big Bang trakk seg, men landets for tida mest populære artist ville spille for Frelsesarmeen, og steppet inn på kort varsel.

- Dette hadde vi veldig lyst til å være med på, sa Erik Faber rett etter den vellykkede konserten på Egertorget i Oslo i går ettermiddag.

Først fredag fikk Erik Faber spørsmål om han kunne steppe inn for Big Bang. Gutta i bandet hadde avtalebøkene fulle, men rakk å bli med.

- Vi måtte kaste oss rundt, men klarte å komme. Det er bra, Frelsesarmeen gjør en fantastisk jobb, sier Faber.

Fra scenen noen minutter tidligere fortalte han også at oldemoren hans hadde fått hjelp av slumsøstrene i Frelsesarmeen.

Tidligere modell

Erik Faber er 26 år og bosatt i Oslo, men født og oppvokst i Kristiansand.

Denne uka ligger singelen «Century» på en solid 6. plass på Hit40, noe som betyr at Faber for tida er den hyppigst spilte norske artisten på radiostasjonene.

Albumet ved samme navn slippes 22. desember.

- Den skulle egentlig komme i begynnelsen av januar, men plateselskapet har framskutt utgivelsen. Det der styrer de. Jeg konsentrerer meg bare om å lage bra musikk, sier mannen som for øvrig er grundig lei av å bli omtalt som «den tidligere modellen».

- Det er jeg ferdig med. Nå lever jeg av musikken, sier han.

Kald konsert

Gårsdagens konsert er den kaldeste han noensinne har gjennomført. Men det var ikke verre enn at publikum for det meste besto av «babes» med tindrende øyne.

- Det var veldig kaldt, men jeg fikk varmen etter hvert. Og jeg har ingen grunn til å klage. Tenk på alle dem som ikke skal hjem og spise middag.

På nyåret satser Faber på full norgesturné i januar og februar.

- Hvilke forhåpninger har du til den kommende plata?

- At folk kommer til å høre på den og like musikken min.

Faber beskriver sin egen musikk som bandorientert og melodiøs pop. Han er den eneste norske artisten med rotasjon på MTV, og han er fornøyd med at singelen «Century» stadig vekk stemmes fram av seerne på Svisj, og at ZTV ofte viser videoen.

<B>POPULÆR: </B> Erik Faber er i vinden for tida. Singelen «Century» biter fra seg både på Hit40 og på MTV. I går spilte han på Egertorget i Oslo.