Folkedans

DJ Whale og DJ RoT har tatt fri to helger de siste to åra. De vil så gjerne by opp til dans

- Det går ikke an å planlegge en klubbkveld. Det nytter ikke å ta med seg en spilleliste og sette i gang, sier DJ Whale og DJ Rot.

De er mest kjent som Midnite Sessions. I helga skal de hver for seg kjempe om klubbfolket i Oslo.

- VI SPILLER ETTER folka, rett og slett, forteller DJ Whale med bløde konsonanter.

Hans egentlig navn er Helge Larsen (29). Han kaller seg DJ Whale fordi han het Hvalen til etternavn tidligere, og drar fram passet som bevis. Christian H. Rot (26) er, vel, DJ RoT. Begge to er fra Sørlandet, der de startet karrieren på diverse undergrunnsfester. Etter en stund lokket klubbene, DJ-miljøet og klubbfolket her i Oslo.

- Det er dritbra miljø og publikum. Mange utenlandske DJer er hyppe på å spille her. De vet at det er fett, forteller DJ Whale.

DJ Whale og DJ RoT er to av svært få nordmenn som lever av å snurre skiver for folket.

Sjøl om de spiller hver for seg denne helga, er det samarbeidsprosjektet Midnite Sessions som har gjort de to kompisene mest kjente. Dette konseptet startet på Mars i Oslo, hvor gutta underholdt i over to år. Nå spiller de sammen cirka én gang hver måned.

- DET ER FORSKJELLIG hvor og når vi spiller. Vi har vel spilt på nesten hver eneste klubb her i Oslo. Vi har også vært i Bergen og Arendal, sier DJ RoT.

De spiller annenhver låt, og prøver å utfylle hverandre til glede for dansegulvet.

- Vi har jo litt forskjellig spillestil. Jeg spiller ganske hardt og røft, mens Christian spiller mer happy . Homsehouse, spøker DJ Whale.

Å spille sammen kan også være en fordel, spesielt hvis du vil gjøre det bedre enn naboen i boksen.

- Det blir som en battle . Vi prøver hele tida å overgå hverandre, sier DJ RoT.

Han og Dj Whale har hatt fri to helger de to siste åra.

- DE ER EKSTREMT ivrige. Det er en fordel, sier André Utvik, som driver klubben Jazid i Oslo.

Whale og RoT mener sjøl de er blant de ti stødigste DJene i Oslo. Det vet Utvik ingenting om.

I helga kan du sjøl avgjøre hvor stødige DJ Whale og DJ RoT er. Da skal de snurre skiver fra hver sine DJ-bokser i Oslo.

DJ Whale spiller på Fru Hagen på fredag og på Open Door på lørdag. DJ Rot spiller på Open Door på fredag og Living Room på lørdag.