Folkedypets meninger

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

REAKSJONENE MOT

Romerikes Blad har vært sterke etter at Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) reagerte på at avisen i en spalte med sms-meldinger trykker noe som karakteriseres som ren hets mot homofile.

En av de mest reflekterte reaksjonene står Dagbladets Andreas Wiese for i sin mediekommentar 7.8.

Debattfora på nett har de fleste aviser, der innlegg publiseres anonymt uten redigering og forhåndsgodkjenning. Sms brukes nå også til å gi uttrykk for meninger som er ment for et større publikum via medier.

RB forsøker å knytte denne kommunikasjonsformen til den trykte avisutgaven og har etablert spalten «Klar melding». Her luftes det meste av hva folk, og spesielt ungdommer som hyppige sms-brukere, er opptatt av - også meninger som berørte kan oppleve som belastende. For å få en slik spalte til å fungere, praktiserer vi større takhøyde enn normalt, og vi aksepterer anonym underskrift.

Når klare meninger formidles, skjer det gjerne i en svært direkte form, preget av overdrivelser og ungdommelig sjargong. Innleggene bør leses med det for øyet. Jeg velger å tro at en oppfordring i ulvedebatten om å skyte bønder i stedet for ulver, ikke er ment bokstavelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer