Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Folkefest med The Boss

Bruce Springsteen flørtet med irene.

DUBLIN (Dagbladet.no): Bruce Springsteens siste album «We Shall Overcome – The Pete Seeger Sessions» er en hyllest til såkalt traditionals - låter hvis lyriske og musikalske styrke har gjort at de har overlevd i over hundre år. Så hva var vel mer naturlig enn at han åpnet Europaturneen i en by der denne typen musikk fortsatt klinger ut av puber, butikker og bilvinduer? Dublin elsker Bruce Springsteen, og Bruce Springsteen elsker åpenbart Dublin.

På Europeturneåpningen fredag kveld visste han ihvertfall akkurat hvordan han skulle flørte med den irske folkesjela. Det var banjo og vaskebrett, steelgitar, en breidbeint Bruce, og et atten mann sterkt band som så ut som om det var rasket sammen fra en karnevalstrupp på 1930-tallet. Det var som en god gammeldags barndance med fela i sentrum og dansende bandmedlemmer. Og før han skulle spille låta «Mrs McGrath» - en irsk antikrigslåt som ofte forbindes med opprøret mot engelskmennen i 1916 - gliste han brett, la på en irsk aksent, og hermet etter en irsk venn som hadde ringt ham den dagen «We Shall Overcome – The Pete Seeger Sessions» ble sluppet.

- Bruce, ye old bastard, sa han.

- Det uttales McGraaa, ikke McGrath.

Irene elsket det.

Les konsertanmeldelsen i Dagbladet på søndag.

Les plateanmeldelsen her.

Disse låtene spilte Springsteen:

THE BOSS: Dublin elsker Bruce Springsteen, og Bruce Springsteen elsker åpenbart Dublin. Foto: Collins Court Pictures
THE BOSS: Dublin elsker Bruce Springsteen, og Bruce Springsteen elsker åpenbart Dublin. Foto: Collins Court Pictures Vis mer

«Oh Mary Don’t You Weep»

«John Henry»

«Johnny 99»

«Old Dan Tucker»

«Eyes on the Prize»

«Jessie James»

«Adam raised A Chain»

«Erie Canal»

«My Oklahoma Home»

«Mrs McGrath»

«How Can a Poor Man Stand Such Times and Live?»

«Jacob’s Ladder»

«We Shall Overcome»

«Open all Night»

«Pay Me My Money Down»

«My City of Ruin»

«Buffalo Gals»

«You Can Look (But You Bettter Not Touch)»

«When the Saints Go Marching In»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media