Folkefesten som Luciano spolerte

OVER FROGNERPARKEN (Dagbladet): Etter en regntung dag med spredte innslag av hagl kom endelig sola fram, bare minutter før Luciano Pavarotti (63) gikk på scenen i Frognerparken klokka 21.00 i går. Aldri har så mange som 15000 mennesker vært samlet til en klassisk konsert i Norge.

Pavarotti avlyser Michael Jackson

Norge ble snytt

For første og trolig siste gang ble Vigelandsanlegget arena for en konsert i megaklassen.

Men det skjedde først etter massivt regnvær i hele Oslo-området utover lørdag formiddag og ettermiddag.

Det var nok ikke få som kastet et fortvilet blikk opp på himmelen i løpet av lørdagen. Med stive billettpriser kunne misnøyen fort blitt stor. Isteden viste værgudene seg nådige og lot sola bryte gjennom skydekket bare minutter før konserten begynte.

Da Dagbladet fløy over Frognerparken med helikopter i timene før start, var det heller glisent. Like etter klokka halv åtte hadde knappe femti publikummere inntatt plassene. I den kjølige Oslo-kvelden ventet folk til det siste før de tok seg fram plassene sine. En halv time før Pavarotti gikk på scenen var fortsatt halvparten av de 15000, stolene ledige.

Da vi spurte arrangør Jan Jensen hvordan stjernen selv så på det triste sommerværet, fikk vi til svar at Pavarotti ikke hadde nevnt det med et ord. Han hadde derimot vært i godt humør. Kanskje ikke så rart, da han istedenfor å elske med kjæresten Nicoletta hele natta, hadde sovet på sin luksuriøse dobbelsuite til klokka 13.00.

Jan Jensen tok også været med knusende ro.

- Vi må bare registrere at det dårlige været før i dag ødela den planlagte folkefesten foran storskjermen, sa han kort.

Totalt betalte i underkant av 2500 mennesker 150 kroner for en «piknik med Pavarotti».

FOLK VENTET: Ustabilt vær gjorde at de 15 000 tilskuerne ventet lenge med å ankomme Pavarotti-konserten i Frognerparken.