Folkekjær Kidman

Nicole Kidman hilste på fansen sjøl om hun måtte gå rettens vei for å bli kvitt en av dem.

Skuespilleren Nicole Kidman er for tida på filmfestival i Cannes der hennes film Moulin Rouge åpnet festivitetene. På vei opp den røde løperen trosset hun vanlig praksis og bante seg vei gjennom fotografhordene for å hilse på fansen.

Uønsket beundrer

Men Kidman er ikke like glad i alle beundrere. Mandag gikk hun til retten og ba om bli sikret mot poeten og presidentkandiaten Matthew Hooker. Han har fått det for seg at Nicole Kidman er dama han vil ha og bombarderer henne med brev, legger ut dikt på nettet og dukker opp utenfor hennes hjem.

I følge Kidman har Hooker også voldstruet henne.

- Han følger etter meg og familien og jeg frykter for vår sikkerhet, hevder Kidman ifølge Associated Press.

40-åringen skal ha ringt på to ganger hjemme hos Kidman for å be henne på stevnemøte. Han har også skrevet brev til henne der han spurte om å være lærer for barna til Kidman. Grunnen var at da kunne de to bli bedre kjent med hverandre.

Nekter

Hooker på sin side benekter alt. Han står bak en rekke nettsider, blant annet en sjekkeside. På hjemmesiden www.matthooker.com bedyrer han sin uskyld:

- Jeg er ingen forfølger. Jeg er en ikke-voldelig pasifist som tiltrekkes av vakre kvinner. Det er forferdelig at Nicole kunne synke så lavt som å fortelle disse løgnene om meg.

Poet og presidentkandidat

På siden www.artistsinmotion.com finner vi en rekke dikt Hooker har skrevet, blant annet et som passende heter Nicole.

Nicole

Lightning strikes twice

I hope

those eyes will sparkle

and shine on me again

like brilliant sapphires

set in white velvet

blue blue starlight

caught in the dark of the sea

oh star eyes

choose me as your goal

look into my eyes

Nicole

I tillegg til litterære interesser har Hooker også politiske ambisjoner. www.matthooker.com er kampanjesiden, og der finner du også hans slagord.

Put a Hooker in the White House.

Eller kanskje ikke?

«MOULIN ROUGE»: Nicole Kidman er aktuell i Baz Luhrmans «Moulin Rouge» der hun spiller mot Ewan McGregor. Foto: SCANPIX/AP