Folkelig fornøyelse

Riksteatrets «Norsk reisning» leter etter den norske folkesjela, og finner den et sted mellom viking og veiking.

TØYSETE SATIRE: Humoren er aldri vanskelig å forstå i «Norsk Reisning». Hina Zaidi og Elias Holmen Sørensen spiller ungdommene Ida og Kristian, på jakt etter den norske folkesjela og sin egen identitet som nordmenn. Underveis møter de blant annet Jan Thomas (Sondre Krogtoft Larsen). Foto: Gisle Bjørneby, Riksteatret
TØYSETE SATIRE: Humoren er aldri vanskelig å forstå i «Norsk Reisning». Hina Zaidi og Elias Holmen Sørensen spiller ungdommene Ida og Kristian, på jakt etter den norske folkesjela og sin egen identitet som nordmenn. Underveis møter de blant annet Jan Thomas (Sondre Krogtoft Larsen). Foto: Gisle Bjørneby, Riksteatret Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MUSIKAL: Vulgærhumoren møter «Hallo i uken»-stilen i «Norsk reisning».

Satiren er av det lettfattelige slaget, og selvkommenteringen er like åpenbar. Noen vil nok mene at begge deler er i overkant tydeliggjort.

Men ingen trenger å kjedes av forestillingen. En overskuelig struktur - tenk rebusløp - rammer inn uforutsigbare enkeltscener, som forundringspakker en kan se formen av, men som en ikke aner hva vil inneholde.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer