Folkelighetsfella

Hva vi tenker på når vi tenker på pizza.

GRANDIOSA: Jonas Gahr Støre besøkte sist uke Grandiosa-fabrikken på Stranda i Sunnmøre. Neppe fordi han ønsket å bli fotografert i ferd med å sette til livs en pizza, skriver vår helgekommentator. Illustrasjon: Flu Hartberg
GRANDIOSA: Jonas Gahr Støre besøkte sist uke Grandiosa-fabrikken på Stranda i Sunnmøre. Neppe fordi han ønsket å bli fotografert i ferd med å sette til livs en pizza, skriver vår helgekommentator. Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Folkelighet er et dansegulv. Trår du feil, ler folk av deg bak din rygg. Vi er vâre for folkelighet, og særlig vâre er de som selv ikke er folkelige. Når andre fra deres eget sjikt gjør slikt som folket gjør, sitter de ufolkelige klar til å kaste seg over tastaturet for å henge ut de som har forsøkt å skaffe seg en status de ikke har krav på, eller å fremstå som om de behersker koder de ikke behersker. Som om de har rett til å høre til i mer enn en verden.

En ting er å trå feil. Den selverklærte Strømsgodset-tilhengeren Thorbjørn Jagland tro feil da han besøkte Lerkendal og iførte seg Rosenborg-skjerf. Tommelfingerregelen er at du kan heie på ett lag i hvert land. I Norge kan du heie på flere lag, men da må det være minst en divisjon imellom dem. Senere sa Jagland at han egentlig holder med Godset, men bruken av RBK-skjerf beviste at han ikke holder med noen, og dermed overhodet ikke kan regnes som fotballsupporter, bare som en mann som liker skjerf.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer