Folkeopplysning eller heksejakt?

Jeg har alltid følt en viss uhygge når jeg møter skråsikkerheten.

SKRÅSIKKER: — Innen Andreas Wahls felt er det også uløste gåter, skriver artikkelforfatteren. Foto: NRK
SKRÅSIKKER: — Innen Andreas Wahls felt er det også uløste gåter, skriver artikkelforfatteren. Foto: NRKVis mer

Jeg har alltid følt en viss uhygge når jeg møter skråsikkerheten. Fanatikeren som påberoper seg å kjenne sannheten. Sist var det selveste NRK, med Andreas Wahl som selvutnevnt misjonær, som hevet røsten. I et sammensurium av lettvinte løsninger, klippede intervjuer og kvasi- vitenskapelig underholdning ble homøopatien stemplet som kjettersk. I vitenskapens navn.

Erling Moxness. (Bildet som var i papiravisa i dag var feil, red. anm.)
Erling Moxness. (Bildet som var i papiravisa i dag var feil, red. anm.) Vis mer

Det er ikke sant at homøopater mener å kjenne løsningen på hvordan homøopati virker. Teorien om at vann har «hukommelse» er bare en av flere som er lansert. Alle er enige om at en eventuell virkning ikke kan forklares med dagens kunnskap. Det er ikke det samme som at det er umulig. Homøopater og mange pasienter opplever effekt. Det burde tas på alvor.

Innen fysikken, Wahls eget felt, er det så vidt meg bekjent fortsatt svært mange uløste gåter og mystiske fenomener. Det ser imidlertid ikke ut til å bekymre ham det minste. Mon tro om det heller interesserer ham i særlig grad? Men om homøopatien vet han tilsynelatende nok. I hvert fall til å dømme den til evig fortapelse.

Følg oss på Twitter

Situasjonen er den at det finnes god forskning som konkluderer med at homøopati har effekt, og det finnes god forskning som er kommet til motsatt resultat. Man må forske mer, fra nye vinklinger og med nye metoder. Andreas Wahl framstår som en bedreviter og mobber. Muligens også som en underholder for noen. Men noen folkeopplyser, det er han ikke.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 777659575


Varnish cache server