KOMMENTARER

Folkeopplysningsblues

Klassisk folkeopplysning som beveger og svinger.

POLARLIVET:  Arne O. Holm og bassist Bjørn Alterhaug med forestillingen "Det arktiske mennesket" i Bodø i forrige uke. Framifrå. Foto: Tom Stalsberg
POLARLIVET: Arne O. Holm og bassist Bjørn Alterhaug med forestillingen "Det arktiske mennesket" i Bodø i forrige uke. Framifrå. Foto: Tom Stalsberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

BODØ (Dagbladet):

Lørdag var det offisiell åpning av det nye og storslagen kulturhuset «Stormen» i Bodø. Noen dager tidligere var det nye biblioteket i byen åsted for en drøy time med levd gruvearbeiderliv, lysbilder, bevegende musikk og ujålete tekster som fikk denne skribent til å tenne ei ekstra, imaginær, hodelykt etter forestillingen «Det arktiske mennesket».

Bak dette navnet skjuler det seg tre musikere og en skribent: Liv Mari Schei som er musiker, tekstforfatter, komponist med base i Longyearbyen, og som med stødig hånd har tonesatt det arktiske mennesket. Blant annet dikt skrevet av gamle gruvearbeidere, uten at vi ble henført til alle klisjeene om nord i livet og med den tro at Svalbard handler mest om isbjørner og himmelsk blålys.

Med seg i den musikalske bukettene kunne hun da også lene seg solid og improvisatorisk på Finn Slettens rytmiske og stillfarne batteri (perkusjon som det vel heter nå) og den stående soldat på bass,Bjørn Alterhaug.

Stående soldat? Det er dønn feil. Bassgroovegangene til Alterhaug bærer i seg nesten mye sorg, glede, slit, vitalitet og kameratskap som det finnes i gruve 7, Adventdalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer