Folket elsker Dagsrevyen

83 prosent av det norske folk er «svært» eller «ganske» fornøyd med NRK Dagsrevyen. Bare én prosent er «svært misfornøyd». Så hvorfor forandre på en vinnerformel?

Etter at Dagsrevysjef Viggo Johansen hadde luftet ideer om å flytte sendetidspunktet til seinere på kvelden - og ellers redusere litt på revyens utenriksfokusering - ba Dagbladet MMI undersøke seernes holdninger til NRKs flaggskip. Her er noen av konklusjonene:

  • Det er ikke noe folkekrav om å endre sendetidspunktet. Dagens tidspunkt, klokka sju om kvelden, får flest stemmer, 36 prosent. Eldre mennesker, lavinntektsgrupper, dårlig utdannede, senterpartister og nordlendinger er de som aller helst vil beholde dagens sendetidspunkt.
  • To tredjedeler av befolkningen (67 prosent) mener det er passe mye utenriksstoff i Dagsrevyen. Universitetsutdannede seere er mest fornøyd, mens hele 20 prosent av Oslos befolkning vil ha mer utenriksstoff.
  • Hvis Viggo Johansen skal lytte til seerne, bør han heller redusere kriminalstoffets plass i Dagsrevyen. Hele 34 prosent mener det er for mye kriminalstoff, men i dette spørsmålet er også over halvparten av de spurte fornøyd med dagens dekning.
  • Omtrent samme svar får MMI på spørsmål om det er for sterke bilder av vold og blod i Dagsrevyen. En tredjedel svarer ja, 59 prosent synes ikke dette er noe problem for programmet.

Og ellers? Fremskrittspartiets velgere vil ha minst utenriksstoff - de mener vel de vet nok om fremmede kulturer. Elleve prosent av RVs velgere mener det er for lite vold og blod i Dagsrevyen.

<B>ANERKJENNELSE: </B>- Hyggelig med annerkjennelse, men vi er et team, sier Dagsrevyens Einar Lunde.