«Vårherres klinkekule» - Erik Bye

Folket har talt. Dette er Norges beste sangtekst

Norges beste sangtekst etter 1945 er skrevet av Erik Bye, ifølge Dagbladet og Bjørnsonfestivalens digitale stemmeurne.

STEMT FRAM: Avdøde Erik Bye var en folkekjær figur i norsk kulturliv. Nå har det norske folk stemt fram sangen «Vår Herres klinkekule» som Norges beste sangtekst etter 1945. Foto: Ingun A. Mæhlum / Dagbladet
STEMT FRAM: Avdøde Erik Bye var en folkekjær figur i norsk kulturliv. Nå har det norske folk stemt fram sangen «Vår Herres klinkekule» som Norges beste sangtekst etter 1945. Foto: Ingun A. Mæhlum / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Engasjementet rundt Dagbladet og Bjørnsonfestivalens kåring av Norges beste sangtekst etter 1945 har vært enorm, og i kveld ble vinneren kunngjort under Bjørnsonfestivalen i Molde.

Det er Norges folkekjære visesanger Erik Bye (1926-2004) og låten hans «Vårherres klinkekule» som har sanket flest stemmer blant det norske folk.

- Dette var en veldig hyggelig nyhet, sier sønnen til Erik Bye, Ola Bye til Dagbladet.

- Han var ydmyk overfor slike ting, så denne prisen ville han satt stor pris på. Særlig når det er folket som har stemt, det hadde nok betydd ekstra mye for ham, fortsetter han.

- En nattasang

Den svært meritterte journalisten og musikeren Erik Bye døde i 2004 etter en periode med sykdom. Han ble 78 år gammel, men sangene lever videre. «Vårherres klinkekule» er en viktig sang, også for visesangerens etterlatte, forteller sønnen.

- I likhet med det norske folk har vi et sterkt forhold til pappas sanger. «Vårherres klinkekule» holder vi svært høyt. Vi har sunget den for våre barn som nattasang, og ved store og små anledninger opp gjennom åra. Den sangen er viktig for oss, forteller Ola Bye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer