Folket har talt: «Tore Tang» er tidenes norske allsang

Opphavsmannen Morten Abel gir moren en del av æren for at den ble en gigahit.

ALLSANG-VINNER: Folket stemte fram Mods-hiten Tore Tang som vinner i kåringen av tidenes norske allsang. Her framfører Morten Abel låta på Allsang på Grensen tidligere i sommer. Video: TV2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mods-hiten «Tore Tang» er kåret til tidenes norske allsang, i konkurransen arrangert av Dagbladet, Se og Hør og TV 2-programmet «Allsang på Grensen».

Om lag 80 000 avga sin stemme i konkurransen, der altså «Tore Tang», låta som også har blitt kalt Stavangers nasjonalsang, gikk av med seieren.

- Det er helt fantastisk hyggelig, og en stor ære å vinne. I dette tilfellet syns jeg folket vet hva de snakker om. Folkets røst er til å stole på når det gjelder allsang, sier Morten Abel, som er mannen bak låta.

Også alvor

Låta gikk av med seieren etter å ha kjempet i finalerunden mot «Levva livet» og «Lys og varme» av Åge Aleksandersen, «Idyll» av Postgirobygget, «Elektrisk» av Marcus og Martinus og «To fulle menn» av Jokke og Valentinerne. 40 låter var med

- Det er ingen stor overraskelse at den vant. Jeg har sett hvor godt den sitter i den norske folkesjela, og har hørt den framført mange steder i landet. Selv om den begynte som en Stavanger-låt, spredte den seg til hele landet, sier Ivar Dyrhaug, som har vært leder for juryen i kåringen.

Abel tror det er en kombinasjon av flere ting som gjør at Tore Tang har gått helt til topps i kåringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer