Folket slakter TV-kvelden

- Norsk tv bånn i bøtta

Bjarne Hovaas (61),
lærer, Hønefoss:- Nei! Familien min er spredt over hele verden så jeg har sett mye TV. Søsteren min lager film i Australia og hun skryter veldig!- Få vekk «Åpen Post», for de er altfor kyniske og dårlige!

Kjell Martiniusen (65),

pensjonist, Narvik:- Nei. Jeg har reist mye utenlands og sett TV der. Norsk TV er ganske bra.- Hmmm, ja si det? Jamt over er det jo relativt bra.

Sheila Andressen (48),

lærer, Sandvika:
- Ja, helt enig! Jeg har sett masse TV verden rundt og aldri sett noe verre enn det vi har.- Ikke kopiér ting man ikke klarer å kopiere. Slik som Wesenlund i talkshow! Uff...

Erling Koppen (48),
sentralbordbetjent, Ørsta:

- Nei, norsk TV er bedre enn sitt rykte.- Send mer populære programmer fra tidligere. Det kunne også være en idé å sende mer seriøse programmer fra andre kanaler. Discovery for eksempel...

Folket slakter TV-kvelden

Thomas Jørgensen (20),
vernepliktig, Kleppe:

- Det er ikke det dårligste. Dagsrevyen, Seinfeld, Alex og OJ er bra saker.- Man burde tenke mer kreativt og ikke kopiere alt mulig annet.

Elna Alden (48),
oversetter, Oslo:

- Ja, absolutt! Jeg har sett mye på utenlandsk TV og norsk TV er triste greier.- Hiv ut Wiese, Dyrhaug, WesenSteen og Grosvold. De har vi sett før!

Jostein Nordahl (48),
lærer, Alta:

- Nei, NRK eller de andre norske kanalene står på ingen måte tilbake for BBC.- Jeg vet ikke helt. Det er jo ikke farlig om det er litt kjedelig. Man kan jo slå av!

Ragne Hansen (71),

- Synes det, gitt. Men Da Capo, Svabø og Grosvold er flinke.- Man burde få tilbake evangelisenteret på skjermen.

Per Silsand (47),

daglig leder, Kolbotn:

- Nei, på ingen måte. Jeg har sluttet å bruke fjernkontrollen nå som NRK er så bra.- Vet ikke helt, jeg. Det er jo ganske mye fint på TV-en.

Jacek Robert Leski (39),

landskapsarkitekt, Oslo:
- Nei, man kan ikke si det etter å ha vært en kveld foran boksen!- Ta en titt på Europa og se åssen man lager TV der. Se og lær!

Kolbjørn Gåsvær (72),

pensjonist, Namdalen:

- Nei, jeg synes ikke det. Jeg har ikke sett utenlandsk TV før, og da kan jeg jo ikke klage.

Olaf Øen (72),

pensjonist, Hallingdal:

- Nei, det er bra. Spesielt er NRKs nyheter og distriktssendinger gode.- Har ikke tenkt på det.

Sonja Bjernen (59)

, pensjonist, Bergen:

- Det er altfor mange serier. Send mer dokumentarer og filmer!- Har ikke sett på så mye annet TV, og da kan jeg vel ikke syte og klage?

Jørn O. Jørgensen (44),

selger, Oslo:

- Ja, absolutt, uten tvil! NRK må legge om, for alt det gamle henger igjen. Det blir for kjedelig.- Kast bort 90% av søppelet fra i dag, og ansett fok som vil og kan lage TV.

Indra Umar (35),

ekspiditør, Oslo:

- Helt enig! Jeg kommer fra Sri Lanka og der har vi mye mer humor på TV.- Ikke sløs med pengene. Norge som er så rikt kan vel ikke sløse og lage så mye dårlig?

Ole Jørgen Kvartnes (14),
skoleelev, Asker:

- Ja! Det er så mye kjedelige programmer og nyheter, og altfor lite humor.- Send mer morsom britisk humor!

Bjørn Ekøy (38),

arbeidsledig, Lilllestrøm:
- Ja, det er jeg ikke i tvil om. Se på alle reprisene; det er jo gått inflasjon i dem!- Kanalene må lage sin egen profil og ikke prøve hele tida å løpe i hælene på de andre.

Ruth Bendiksenby (69):

- Ja, jeg er enig i kritikken britene har gitt.- Få vekk de selektive og trøtte debattene. Man er jo nødt til å være enten mishandlet, eks-jugoslav, alene-mor eller vært skutt på om man kan få være med.

Frode Knutsen (70),
pensjonist, Oslo:

- Det er mye dårlig på norsk TV, mens det som er bra vises altfor seint.- Fjern Da Capo, og snu litt på sendetidene på programmene.

Christian Jensen (62),

lektor, Arendal:
- NRK1 og 2 er veldig bra. De har god variasjon i programmene sine.- Sett opp lisensen i NRK! Mer penger, bedre kvalitet!

Hans Jarand Tonning (65),

tegner, Oslo:
- Nei, absolutt ikke! Kritikken er helt idiotisk.

Per Magnus Daae (16),

skoleelev, Harstad:

- Nei, jeg synes ikke det. «Venner for livet» og «Frasier» er bra. NRK og TV2 er gode TV-kanaler.- Send mer for ungdom!

Per Ror (73),

pensjonist, Østfold:

- Europeisk TV er mye verre! Norsk TV kommer veldig bra ut i forhold til dem.- Kutt ut voldsfilmer fra USA, da blir det enda bedre.

Trine Villa (35),

adjunkt, Vestnes:

- Nei, der er jeg ikke enig! Jeg har vært i New Zealand og der er det helt elendig!- Jeg synes det burde komme litt mer drama og de gode gamle fjernsynsteatrene.