Folket slakter VM-sangen

VM-låta «Let's Do It» blir slaktet av publikum. «Refrenget er så irriterende at det kan gi nerveproblemer,» er en av mange hundre kommentarer på Dagbladets nettsider.

Full slakt

- Sånn er fotballfansen. De sitter på sidelinja og vet alltid best, sier sanger Jørn Hoel.

Torsdag ble VM-sangen urframført på Bislet i pausen i landskampen mellom Norge og Mexico. «Let's Do It» blir spilt mye på radio, og Dagbladet :på nettet har lagt sangen ut på sine nettsider. Og reaksjonene på den lar ikke vente på seg.

«Pinlig svak poplåt, ubrukelig som patriotisk hurralåt», «VM-sanger skal være dårlige, men de skal være dårlige på den riktige måten,» er to av nettlesernes kommentarer.

Uten stadion-faktor

Oppfordringen til leserne på Dagbladet :på nettet om å si sin mening og kaste terningen tok i går det meste av kapasiteten i nettredaksjonen. Men at 80 prosent av nettfolket gir den terningkast en eller to, bekymrer ikke Jørn Hoel. Han har komponert melodien og framfører den sammen med Steinar Albrigtsen og Øyvind «Elg» Elgenes. Teksten er skrevet av Oddvar Nygård.

- Denne reaksjonen passer godt inn i fotballmønsteret. Alle fotballinteresserte vet til enhver tid hva Drillo bør gjøre, og alle har en mening om hvordan Drillos bør spille. Kritikken av VM-sangen føyer seg inn i rekken av akkurat den mentaliteten, sier Jørn Hoel.

Han er enig i at låten er en annerledes fotballsang uten stadion- og allsangfaktor.

- Jeg tror også de negative reaksjonene på «Let's Do It» stammer fra surmaga fotballfans, sier Hoel, som ikke bryr seg om kritikken.

«Klinelåt»

- Vil du høre hva nettfolket sier, Jørn?

- Gjerne det.

«Det ligner mer på en klinelåt enn en sang som skal få fotballblodet til å bruse», «Tam og uten preg av å være en sang som skal skape stemning», «Dette er ingen fotballsang» , konkluderer tre av leserne.

- Jeg er enig i at det er en utradisjonell fotballsang, sier Hoel.

- Her er det helt tydelig at alle på sidelinja vet best. Låta ble ikke laget til VM, men Norges Fotballforbund ville ha den. Forbundet ønsket en annerledes VM-sang, og fikk det.

Blåser i kritikken

- Man vinner tross alt ikke en fotballturnering med sang.

Jørn Hoel er i motsetning til flertallet av de om lag 500 misfornøyde leserne veldig fornøyd med «Let's Do It».
- Jeg blåser i den dårlige kritikken. Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger.

Jørn Hoel gleder seg voldsomt til VM, og går det som Fotballforbundet har lovet, skal Jørn og co til Frankrike for å synge.

- Det hadde vært moro, men jeg har ikke noe problem med å se VM fra sofaen.

Du kan fortsatt høre sangen og gi din dom:

Hør hele sangen:

Lydsitat: Let's do it
Komponist: Jørn Hoel / Telia Internett
Copyright: Polygram

Hør deler av sangen:

Lydsitat: Let's do it
Komponist: Jørn Hoel / Telia Internett
Copyright: Polygram