Eurovision

Folket valgte Norge

Nederland vant Eurovision Song Contest. Men Norge kapret flest stemmer fra publikum.

STOLTE: KEiiNO havnet til slutt på femteplass i Melodi Grand Prix. Etter finalen var det en stolt gjeng som møtte pressen. Reporter: Marie Røssland. Video: Christian Roth Christensen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Eurovision Song Contest er over for denne gang. På scenen fra Tel Aviv ble Nederland kåret til vinner, med totalt 492 poeng.

Til tross for gode resultater, var det imidlertid ikke Nederland som hentet inn flest poeng fra folket - med låten «Arcade» av Duncan Laurence.

Vant publikums hjerter

Det var nemlig Norge som vant publikums hjerter, med hele 291 poeng.

- Vi føler at vi vant Europa! Vi lager ikke musikk for anmeldere, så å se at vår kombinasjon av joik og fengende pop treffer så bredt, er en ubeskrivelig god følelse, sier Tom Hugo, og fortsetter:

- Nå gleder vi oss til å spille konserter i hele Norge og i hele Europa. Flere låter kommer!

- Det er veldig rørende å se at folk har trodd på budskapet vårt og at vi klarte å innfri for alle der hjemme rundt i Europa! Vi hadde ett mål og det var å vinne folket - det klarte vi! Vi vant Europa!, sier Alexandra Rotan.

Av juryen fikk Norges bidrag «Spirit in the Sky» 47 poeng, noe som gjorde at Keiino endte opp med 338 poeng totalt. Det holdt til en solid femteplass.

Den neste på publikums favorittliste var Nederland med 261 poeng, som bidro til at de kunne sikre seg seieren. Deretter kom Italia med 253 poeng.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer