Folkets nye Diana

WINDSOR (Dagbladet): I dag får Storbritannia sin nye folkeprinsesse. Arven etter Diana har tynget bruden Sophie Rhys-Jones (34), og hun har allerede før bryllupet rykket ut for å dempe folkets forventninger.

Sophie gikk skoene av seg

Uvanlig bryllup

Bilselgerens datter har allerede bestått folkets test. Hun har vunnet en suveren seier over britiske medier, som presenterte henne som toppløsprinsessen. Sophie har bannlyst kongelige hatter under vielsen, og hun har presset gjennom at 6000 vanlige briter skal inviteres til stor bryllupsfeiring når hun i dag gifter seg med prins Edward Windsor (36) .

Folkeprinsessen

Det blir stor festivitas når de to smis i hymens lenker i Windsor Castles St. Georges kapell klokka 17.00 engelsk tid.

Det som overrasker britene på bryllupsdagen er at den erkekonservative dronningen ser ut til å ha akseptert sin nye svigerdatter som hun er. De to har funnet hverandre, og medieeksperten Sophie vil nok bli brukt til helt andre ting enn å stå til pynt ved siden av sin prins.

Diana var folkeprinsessen som altfor brått ble revet bort fra den vanlige brite. Hun er dypt savnet, noe Edward også har gitt klar beskjed om.

Blid og moderne

- Hun har gjort mer for oss alle enn vi er klar over, sa prins Edward i et TV-intervju forleden.

Sophie Rhys-Jones er som Diana. Blid, folkelig, moderne og med klare egne meninger. I motsetning til Diana kommer hun fra middelklassen. Hennes far er bilselger, som ble rik på å eksportere bildekk.

Dessuten er det sikkert sjokkerende for dronning Elizabeth og prins Philip at de nå får en svigerdatter som har hatt en lang rekke kjærester før hun møtte minstegutten i familien Windsor.

De fleste av kjærestene har stått fram på stripe, og Sophie er ikke blitt mindre populær etter de overstrømmende attestene hun har fått fra disse.

Haakon er gjest

Kronprins Haakon er den eneste fra den norske kongefamilien som er til stede under bryllupet. Han kom i går kveld direkte til London fra USA, og reiser hjem til Norge allerede i morgen ettermiddag.

Kongen og dronningen hadde ikke anledning til å være til stede, ettersom de i disse dager seiler med kongeskipet langs Helgelandskysten.

Dagens bryllup er beskrevet som den viktigste begivenhetet i den britiske kongefamilien på mange tiår.

Den minst snobbete

Dronning Elizabeth har måttet akseptere at alle hennes tre eldste barn er blitt skilt, noe hun har funnet svært vanskelig. Dronningen tåler ikke flere opprivende ekteskapsbrudd.

Prins Edward er utrolig populær. Han er den minst snobbete av alle dronningens barn, og har ved flere anledninger brutt ut av tradisjonen.

Han droppet militæret, han ble skuespiller, han ble forretningsmann og han krangler åpenlyst med mediene dersom de oppfører seg dårlig mot ham.

Som en følge av dette har mediene mange ganger antydet at han er homofil. Dette har hans tidligere kjærester nektet for, og nå gifter han seg med sin Sophie.

I ENGLAND

PÅ MERKE: Sophie og Edward er allerede havnet på frimerke når de gifter seg i ettermiddag.