Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Folktronica med kassegitar over skuldra

Beth Orton gir lyd fra seg etter seks år, men vekker lite oppstyr.

Foto: Anti-.
Foto: Anti-. Vis mer

ALBUM: Det har vært skikkelig stille rundt Beth Orton de siste seks årene, og når den velrenommerte folktronica-damen nå entrer scenen igjen, er det med et varsom skritt inn i spotlighten med kassegitaren over skuldra.

Folk i fokus
Sjangermessig fortsetter hun å bevege seg bort fra elektronikken hun før leflet med. Hennes sjette album holder utelukkende folk i fokus, hvor særlig en låt som «Poison Tree» stikker seg frem i kledelige Nick Drake-draperte tonevendinger.

Riktignok er ikke alt like vellykket underveis, «Something More Beautiful» er for besværlig og påtatt - og også kabaretdraget over «See Through Blue» har lite for seg.

Ser til Joni
Men når Orton tyr til kontrollert skjørhet ikke ulikt Joni Mitchell er hun varm og tiltalende der hun titter frem mellom fingerfølsomme gitarer og vispende trommer med sin ømme vokal.

«Sugaring Season» gjør ikke stort ut av seg, men er en fin påminnelse fra en artist noen kanskje til og med hadde glemt de savnet.

image: Folktronica med kassegitar over skuldra
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media