Anmeldelse Film «Sommeren med Tess»

Følsom familiefilm om det barn skjuler for foreldrene

«Sommeren med Tess» er snill og empatisk.

SØT OG FØLSOM: "Sommeren med Tess" er en familiefilm som ikke er redd for å ta i livets større spørsmål. Video: Storytelling Media Vis mer

«Sommeren med Tess»

4 1 6

Familiefilm

Regi:

Steven Wouterlood

Skuespillere:

Sonny Coops Van Utteren, Josephine Arendsen

Premieredato:

30. august 2019

Aldersgrense:

Tillatt for alle

Orginaltittel:

«Mijn bijzonder rare week met Tess»

«Følsom og fin familiefilm»
Se alle anmeldelser

FILM: Det er noe «Sommeren med Tess» gjør veldig fint. Den nederlandske familiefilmen skildrer hvordan barn kan leve i en verden som er nesten helt atskilt fra de voksne de lever tett på, fulle av bekymringer og grublerier som ingen hører om.

Sam (Sonny Coops Van Utteren) er på idyllisk hytteferie ved sjøen med familien, men på innsida tenker han intenst på at han er den yngste i familien, og gruer seg til de andre skal dø fra ham.

Foreldre aner ikke

Han møter den jevnaldrende Tess (Josephine Arendsen), som bor sammen med moren sin og har vidløftige planer om å komme i kontakt med den ukjente faren. Ingen av foreldrene aner hva barna investerer så mange tanker i.

«Sommeren med Tess» er jevnt over en snill, følsom familiefilm befolket av vennlige mennesker, som kan kjenne på en avstand seg imellom selv om de vil hverandre vel. Den er også laget med estetisk omhu, der bildene er svale og sukkertøysfarget i blått, sjøgrønt og rosa og folk har en påfallende tendens til å ha på seg T-skjorter som matcher butikkskiltene de går forbi. Dubbingen til norsk er nennsom og ikke for distraherende.

Barn og dødstanker

Sams dødstanker er skildret med stor forståelse, men de er også litt vel uttværet, og senker tempoet på fortellingen samtidig som de ender i en vel lettfattelig moral. Likevel er dette en film der store og små tilskuere vil være genuint glad for at det går bra med alle sammen.