Følsom korgutt

Sympatisk og variert popdebut.

CD: Historien om Gareth Gates (18) er som et moderne eventyr. I hele barndommen var han så plaget av stamming at han ikke klarte å gjøre seg forstått. Men gjennom opplæring i klassisk sang lærte han å kontrollere rytmeproblemet sitt. Nå synger han som en gud, men han kan fremdeles ikke gi intervjuer uten hjelp fra talepedagog. I fjor kom Gates på andreplass i den britiske utgaven av «Idol», og han ble straks signet av Westlife-manager og Idol-dommer Simon Cowell. Debutalbumet «What My Heart Wants To Say» er imidlertid mer interessant enn hva det irske boybandet presterer.

Elvis-cover

Den tidligere kirkekorgutten begynner nydelig med den gamle Righteous Brothers-balladen «Unchained Melody», magisk 50-tallsromantikk for alle jenter som har forelsket seg i «Dirty Dancing». Gates covrer også den ultimate Elvis-låta «Suspicious Minds», en real popversjon med kordamer og blåsere, som funker bra for alle som ikke har et religiøst forhold til Kongen. Førstesingel i Norge er uptempo-låta «Anyone Of Us (Stupid Mistake)», en særdeles lett poplåt med et fengende refreng. På de kjappeste sporene kan Gates' vokal minne om George Michael i Wham-tida.

Gjentar seg selv

«Sentimental» er en funky r'n'b-låt, med en produksjon som ligger tett opptil fjorårsdebutant Justin Timberlake. Så følger en rekke popballader, skrevet av den suksessrike svenske duoen Jörgen Elofsson/Per Magnusson, som også står bak flere av hitene til «Idol»-vinneren Will Young. Gates presenterer først hele spekteret sitt, for deretter å begynne å gjenta seg selv. 16 låter er seks for mange. Gareth Gates er best på r'n'b- og crooner-låtene, og dersom han kvitter seg med de «åh så følsomme» svenske låtskriverne, vil han kanskje nå et modnere publikum.