- Følte meg truet som hvit mann

Nå har forfatter Cornelius Jakhelln (33) skrevet bok hvor han tar et oppgjør med det han kaller sin radikaliseringsprosess.

- TRUET: Filosof og forfatter Cornelius Jakhelln (33) følte seg truet i nabolaget der han bodde i Paris, og et voldsomt raseri blusset opp. Nå har han skrevet det han kaller en selvbiosofi. Jakhellns ønske med boka er at den hvite manns raseri skal bli gjenstand for diskusjon. Foto: Lars Eivind Bones
- TRUET: Filosof og forfatter Cornelius Jakhelln (33) følte seg truet i nabolaget der han bodde i Paris, og et voldsomt raseri blusset opp. Nå har han skrevet det han kaller en selvbiosofi. Jakhellns ønske med boka er at den hvite manns raseri skal bli gjenstand for diskusjon. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Les anmeldelsen av «Raseri» her.(Dagbladet): Iført tweedbukse, mørk skjorte, rutete bukseseler og tversoversløyfe sitter Cornelius Jakhelln (33) med boka «Raseri. En hvitings forsøk på en selvbiosofi» mellom hendene. Omslaget har et maleri av ham i noe som likner en naziuniform.

- Mine gode venn Erik Priholt tok et bilde av meg, som mitt alter ego Sturmgeist. Det ble tatt ti minutter etter jeg fikk vite at min mor var død. Siden malte han meg hvor jeg tar ut mitt eget øye, for å vende det mot meg selv og spille fiolin på synsnerven. Det ble rett og slett en fulltreffer i forhold til bokas innhold, sier Jakhelln.

- Utrygg 33-åringen er for tida aktuell med to bøker på to forlag. Forfatteren benevner «Raseri» som en fotnote til diktsamlingen «Kosmos. Dikt frå den norrøne diaspora».

Jakhelln fikk stor oppmerksomhet i sommer da han skrev et lengre innlegg i Morgenbladet etter 22. juli, hvor han fortalte om sin egen radikaliseringsprosess fra 2002 til 2006. Den handlet om hvordan han kjente seg igjen i noe av raseriet til Anders Behring Breivik og sa at han tok raseriet hans på alvor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer