- Følte meg voldtatt

- Han skulle skjære opp mine private deler, grøsser kjendis-veterinær Trude Mostue om mannen som fikk 10 års fengsel.

For første gang snakker hun ut om marerittet hun har gått gjennom de siste årene. Forrige uke fikk John Maynard (55) ti års fengsel for å ha plaget henne og fire andre kvinner. Den norske veterinæren som har blitt tv-kjendis i Storbritannia, ønsker å dele sine erfaringer for å støtte kvinner som har opplevd liknende terror.

- Jeg blir fortsatt kvalm når jeg tenker på mannens grusomme ord. Han fortalte at han skulle skjære opp mine private deler. Jeg tvilte ikke et sekund på at han mente det, og jeg ble livredd, sier Mostue til avisa The Mirror.

Psykiatrisk behandling

Hun var alene hjemme og hadde telefonvakt som veterinær, da hun ble truet på livet over mobilen. Hun brøt sammen og løp til samboeren som trente to minutter unna.

- Jeg gråt uten at jeg fikk sagt et eneste ord. Det var som om mannen hadde gjort det han sa han skulle gjøre. Det var akkurat som om han hadde voldtatt meg.

Helga før hadde den samme mannen ringt kollegaen hennes og sagt at han skulle skade Trude. Da han dro til den samme telefonkiosken helga etter, ble han pågrepet av politiet. Nordmannen hadde all grunn til å ta truslene alvorlig. Den 55 år gamle sveiseren er flere ganger tidligere dømt for kvinne-trakassering, og han hadde nettopp sluppet ut etter en fem år lang fengselsstraff.

For kjendis-veterinæren var terroren ekstra belastende fordi hun nettopp hadde opplevd liknende trakassering i fire år av en mann som innbilte seg at de var kjærester. Til slutt anmeldte hun ham, og han mottar nå psykiatrisk behandling.

Gravid i 7. måned

- I årevis var livet mitt overskygget av disse mennene. Først nå som de er låst inne tør jeg fortelle åpenhjertig om det som har skjedd med meg, sier hun til The Mirror.

Den 34 år gamle norske kvinnen ønsker nå å trekke seg vekk fra rampelyset. I BBC-serien «Vets In Practise» ble hun svært populær i rollen som seg selv, men nå synes hun ikke oppmerksomheten er verdt det lenger.

- Programmet viste for mye av mitt privatliv. Jeg elsket det, men hadde ingen kontroll med hvem som så på. Nå har jeg virkelig lært hvilke grusomme konsekvenser det kan ha, sier Mostue til The Mirror.

Hun planlegger å starte en veterinær-kjede, lage naturfilmer for BBC og begynne doktorgrad-studier. I tillegg venter hun familieforøkelse 3. juli.

KJENDISEN: Trude Mostue (34) fra Ski i Akershus har vært BBC-stjerne i mange år.
KJÆRESTEN STØTTET: Etter den rystende telefonen løp hun til kjæresten Howard Thomas. Her er de på "Den store klassefesten" på NRK.