Følte seg misbrukt

Kjell Inge Røkkes eks-forlovede, Kristin Aanderud-Larsen, ble beskyldt for å være slem, sjalu og utro i Gunnar Stavrums uautoriserte biografi om Røkke. Nå har hun fått en unnskyldning fra forfatteren og Gyldendal Forlag.

Egen bok i eget blad

Kristin Aanderud-Larsen har hatt flere oppklaringsrunder med Gunnar Stavrum og Gyldendal Forlag etter at den uautoriserte biografien om Kjell Inge Røkke kom ut.

I boka blir hun blant annet beskyldt for å være slem, sjalu - og for å ha tatt med seg en annen mann «opp i den tomme suiten til Kjell Inge Røkke. Det ble ganske månelyst da de ble oppdaget av Røkkes folk som slett ikke hadde ventet å finne (...) på fransk visitt», heter det i boka.

- Jeg føler meg både misbrukt og utnyttet. Forfatteren har tydeligvis ikke skydd noen midler for å lage en overfladisk såpeopera uten forankring i virkeligheten. Han kan overhodet ikke ha sjekket kildene, sa Kristin Aanderud-Larsen til Se og Hør etter at boka kom ut.

Orker ikke

Etter å ha engasjert advokat har hun nå hatt lang korrespondanse med forlaget, og etter et møte med forlaget og forfatter Gunnar Stavrum anser hun nå saken som opp og avgjort.

- Jeg kan bekrefte at jeg har hatt møter med forlaget. Ut over dette vil jeg ikke kommentere saken, sier Aanderud-Larsen til Dagbladet.
- Vil du vurdere å gå til injuriesøksmål mot forlaget og forfatteren?

- Ingen kommentar, sier Aanderud-Larsen, som tidligere har uttalt at hun synes synd på sin eks-forlovede etter at flere uautoriserte biografier er kommet ut.

- Når det er så mange faktiske feil i det som står skrevet om meg, lurer jeg på hvor mye man kan stole på det øvrige innholdet, har hun sagt tidligere.

- Det har vært en dialog med Aanderud-Larsen og Gyldendal Forlag, og fra vår side regner vi nå saken som oppklart, sier forlagsdirektør Astrid de Vibe til Dagbladet.

- Ikke utro

Forfatter Stavrum tilbakeviser imidlertid at Aanderud-Larsen er framstilt som utro i hans bok.

- For å være utro må du være sammen med noen. Utifra min tekst går det ikke fram at hun er sammen med noen, og dermed kan hun ikke være utro, sier Stavrum, forfatter og sjefredaktør i Økonomisk Rapport.

Han ser på korrespondansen og møtet med Aanderud-Larsen som presiserende og oppklarende.

Dro på fotball-tur

Aanderud-Larsen har siden hun ble sammen med Kjell Inge Røkke vært forfulgt av rykter og sladder, men hun har aldri kommentert deres forhold. Til tross for at forholdet nå er over, og at Røkke er sammen med «Strings Unlimited»-bratsjisten Gro Elisabeth Sille, var Kristin Aanderud-Larsen og hennes datter invitert med på Røkkes tur ned til Marseilles for å se på Italia- Norge nylig.

- Vi har alltid vært venner. Ut over det har jeg ingen kommentar til mitt forhold til Kjell Inge, sier en utvetydig Kristin Aanderud-Larsen til Dagbladet.

UTHENGT: Kristin Aanderud-Larsen (t.h), eks-forloveden til Kjell Inge Røkke, følte seg misbrukt og utnyttet i den uatoriserte biografien om Røkke.