Foo Fighters klare for Oslo

PARIS (Dagbladet): Nirvana-trommis Dave Grohl kommer ikke til Oslo sammen med Queens Of The Stone Age, men derimot dukker han og Foo Fighters opp i Oslo Spektrum tirsdag 3. desember.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dere har en gal musikkscene i Norge. Svart metall. Varg Vikernes. Det er morsomt. Men vi kommer ikke til å brenne noen kirke, eller kanskje bare et par, sier en spøkefull Dave Grohl til Dagbladet. Han har åpenbart ikke oppdatert seg på Satyricons inntog på norske hitlister.

Fjerde album

Dagbladet møtte Grohl og resten av hans Foo Fighters-tropp i Paris. 21. oktober slår bandet tilbake med albumet «One By One», det fjerde siden debuten i 1995. 3. desember blir det Klubb Spektrum-konsert i Oslo.

- Det er så pent i Norge om sommeren, sier Taylor Hawkins, som også elsker snø.

Hawkins tok litt mye annen snø for halvannet år siden, og endte med flere dagers koma. Nå har han stoppet den hardeste festinga og er i fin form.

Foo Fighters

  • Dannet på basis av Nirvana-trommis Dave Grohls solodemoer i 1994.
  • Har tatt sitt navn etter en etterretningsenhet som visstnok lette etter UFO-er under annen verdenskrig.
  • Debuterte med singlen «This Is a Call» i 1995.
  • Albumer: «Foo Fighters» (1995), «The Colour and the Shape» (1997) og «There Is Nothing1{gt} Left to Loose» (1999).
  • «One By One» gis ut 21. oktober.

Grohls store høst

Det ser virkelig ut til å bli Dave Grohls høst. For ikke bare har den gamle Nirvana-trommisens inntreden bak slagverket i Queens Of The Stone Age (konsert på Rockefeller i Oslo 4. november) bidratt til å løfte stonerrockerne oppover på hitlistene, men det ser også ut til at den mye omstridte og til nå uutgitte Nirvana-singelen «You Know You're Right» vil dukke opp snart, bare Grohl, bassist Krist Novoselic og Kurt Cobains enke Courtney Love blir enige.

- Vi arbeider med det, sier Dave Grohl.

Foo Fighters føler seg mer solid nå enn på lenge, etter en del utskiftninger. Nå er gitarist Chris Shifflet på plass.

- Hvordan vil dere selv karakterisere «One By One»? Energisk? Romantisk? Melodiøs?

- Alt det og mer til, sier Dave.

- Her ligger det følelser, men det er ikke klissete.

Dave Grohl synes musikken er oppløftende. Det er alltid viktig å ha et mål, en ende, understreker de to mest pratsomme Foo Fighterne.

For Taylor Hawkins er det mye mørke i sporene på «One By One», noe han synes er kult.

- Vi digger molltoner og mørk musikk. Det er mer Foo.

Mindre aggressiv

Når han skriver baserer han seg på følelser. Taylor mener gruppa er blitt mindre aggressiv.

- Rock er altfor manipulert, den trenger å friskes opp. Vi må få ny musikk, som er mer menneskelig. De eneste troverdige lydene er de som ikke er perfekte. Men det er som en ansiktsløftning. Jeg synes de som ikke har et perfekt ansikt eller litt mage burde beholde det fordi det er dem, sier Hawkins.

TIL SPEKTRUM: Dave Grohl, gitar og sang (til venstre) og hans Foo Fighters (Nate Mendel, bass, Taylor Hawkins, trommer og Chris Shiflett, gitar) kommer til Oslo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer