Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Foo Fighters til folket

Tekniske problemer på Telenor Arena hindrer ikke Dave Grohl i å gi publikum akkurat det de vil ha.

RUTINERT: Dave Grohl vet hvordan han skal takle en folkemengde. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
RUTINERT: Dave Grohl vet hvordan han skal takle en folkemengde. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

KONSERT: Dave Grohl og resten av Foo Fighters gikk bokstavlig talt i kjelleren for å spille inn sitt siste album «Wasting Lights». Med Grohl og superprodusent Butch Vig på samme lag for første gang siden Nirvanas «Nevermind», gikk bandet for alvor inn for å finne tilbake til sine skitne rockerøtter - etter at Foo Fighters en stund så ut til å ha vokst fra seg selv.  

At de i stor grad har lykkes med det, med albumet «Wasting Light», er ikke noe å krangle på. Når bandet entrer scenen på Telenor Arena fredags kveld, for å gjøre sin største konsert på norsk jord noensinne, er det likevel ikke så mye som minner om en en garasjekonsert. 

Foo Fighters fremstår i stedet som akkurat så rutinerte og solide som deres musikalske rulleblad skulle tilsi. Med Grohl som soleklar frontfigur drar de med seg publikum på en nesten to og en halv time skamløs feiring av sin egen posisjon som ett av verdens største rockeband. 

Fra åpningslåten «Bridge Burning», til en stadionverdig versjon av «My Hero»; publikum rekker knapt nok å trekke pusten før Dave Grohl pisker dem videre. 

Det hele er så profesjonelt gjennomført at man, når Grohl et stykke ut i konserten slenger ut spørsmålet «Why are we so big?», later som man ikke tror at han selv vet svaret. 

Et par mindre aerodynamiske partier til tross: Det skal godt gjøres å føle seg snytt for Foo Fighters-valutaen som ble servert på Telenor Arena denne kvelden. 

Da er den dårlige - for ikke å si manglende - lyden i Telenor Arena et større problem. 

Allsangsbombene «All My Life» og «Best Of You» mister uungåelig litt av piffen når de gjentatte ganger blir avbrutt grunnet trøbbel med PA-anlegget. At verken Grohl eller resten av Foo Fighters blir satt ut av de tekniske problemene, men tvert imot snur dem til sin fordel, sier mer bandets profesjonalitet enn noe annet.