For 15 år siden fantes ikke nettaviser i Norge

Hvordan blir de neste 15 for Dagbladet.no?

FEMTEN: I går feiret Dagbladet.no sin femtenårsdag. Utfordringen for de neste femten: Å holde seg relevant i den sosiale medieøkologien, og å kapitalisere på en leseroppslutning som er tilnærmet unik i verdenssammenheng. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET
FEMTEN: I går feiret Dagbladet.no sin femtenårsdag. Utfordringen for de neste femten: Å holde seg relevant i den sosiale medieøkologien, og å kapitalisere på en leseroppslutning som er tilnærmet unik i verdenssammenheng. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Husker du livet før nettet? Det er kortere siden enn vi gjerne tror. I går var ikke bare kvinnedag, men også 15-årsjubileum for den første nettavisa i regi av en riksdekkende norsk avis.

DAGBLADET.NO ble lansert 8. mars 1995, to dager etter Brønnøysunds avis. Vi var tidlig ute, også i verdenssammenheng. Nettavisa ble startet uten ansatte, og hadde noen få tusen daglige besøkende den første tida.

I 2009 hadde Dagbladet.no 972.000 daglige lesere, og vokser stadig. I løpet av et døgn vises forsida mer enn fire millioner ganger.

Det er bare et spørsmål om tid før Dagbladets nettutgave passerer VGs papirutgave i antall lesere og blir landets nest største avisprodukt.

SKAL MAN holde tale til tenåringen, må det være riktig å si at hun har klart seg relativt bra. Dagbladet.no har vært en pådriver i utviklingen både av den norske medieøkonomien på nett, og av en mer transparent og interaktiv nettjournalistikk. Avisa var tidlig ute med å lenke aktivt og hyppig til kilder og supplerende informasjon, mens mange av konkurrentene fryktet å sende leserne til konkurrerende medier. Dagbladet.no la også tidlig ressursser i et sofistikert kommentarsystem for leserdebatt. Nettsamfunnet Blink, en egen bloggtjeneste, bruk av store bilder og flashvideo rett i artiklene var også grep med preg av pionérvirkomhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer