Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

For 180 kroner kan du få se Dianas grav

Fra og med i dag kan du bestille billetter til Dianas gravsted. Dianas bror, jarl Spencer, har lagt opp 200 telefonlinjer til bestillingssentralen, der du kan reservere billetter 24 timer i døgnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Litt over 100 norske kroner koster det å reservere billetter til parken der publikum vil kunne se gravstedet på den lille øya på familieeiendommen Althorp i Northamptonshire. Det koster dessuten vel 80 norske kroner å komme inn på Althorp for voksne, mens prisen er satt til 50 kroner for barn. Pengene som kommer inn, skal gå til Dianas minnefond.
Maksimum 2500 personer kan daglig besøke eiendommen fra og med 1. juli - som for øvrig er Dianas fødselsdag - og fram til 30. august. Men ingen vil få muligheten til å sette sine bein på selve øya. Den er forbeholdt familien.

Den 31. august, dagen da Diana ble drept i en bilulykke i Paris sammen med sin kjæreste Dodi al-Fayed og sjåføren Henri Paul, er satt av til familien.
Det er dessuten laget et lite museum om Dianas liv på Althorp med blant annet familiebilder og film fra Dianas liv.

Et tempelliknende hus like ved godset er også under restaurering. Her vil besøkende få anledning til å legge ned blomster eller donere penger til Dianas minnefond. En restaurant, som tar 300 gjester, er også under planlegging.

Telefonnummeret for å bestille billetter til Dianas grav er: 00 44 1604 592020.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!