VANT: Allerede tidlig i valgkampen ble det klart for offentligheten at Halfdan Hegtun la opp til en helt spesiell form for valgkamp, der han la stor vekt på å oppnå personlig kontakt med velgerne. Her får Hegtun seg en matbit i kantina på Stortinget i 1965. Sverre A. Børretzen /NTB Scanpix
VANT: Allerede tidlig i valgkampen ble det klart for offentligheten at Halfdan Hegtun la opp til en helt spesiell form for valgkamp, der han la stor vekt på å oppnå personlig kontakt med velgerne. Her får Hegtun seg en matbit i kantina på Stortinget i 1965. Sverre A. Børretzen /NTB ScanpixVis mer

For 50 år siden forandret han norsk valgkamp for alltid

Ble innvalgt på Stortinget mot alle odds.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Etter at Akershus Venstre hadde nominert ham på førsteplass på seinvinteren 1965, foreslo Halfdan Hegtun at han og kona Ellen skulle ta en tre ukers ferie i Europa. Det kunne lett blir siste gang før valgdagen midt i september at de kunne se hverandre.

Det er usikkert om det ble noe av reisen, men at valgkampen ble langvarig og helt spesiell for den velkjente radiomannen som nå var blitt politiker, kunne fastslås da valgresultatet forelå og Hegtun mot alle odds var innvalgt på Stortinget.

Årets valgkamp er nå godt i gang. Mye er annerledes enn i 1965. Den valgkampen Halfdan Hegtun gjennomførte ble et tidsskille i norsk politikk. Valgkampene ble «amerikanisert», som det het. Hegtuns valgkamp var preget av hans personlige innsats. Men det lå en systematikk i bunnen som også preger årets batalje på velgerarenaen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn