For 50 år siden forandret han norsk valgkamp for alltid

Ble innvalgt på Stortinget mot alle odds.

VANT: Allerede tidlig i valgkampen ble det klart for offentligheten at Halfdan Hegtun la opp til en helt spesiell form for valgkamp, der han la stor vekt på å oppnå personlig kontakt med velgerne. Her får Hegtun seg en matbit i kantina på Stortinget i 1965. Sverre A. Børretzen /NTB Scanpix
VANT: Allerede tidlig i valgkampen ble det klart for offentligheten at Halfdan Hegtun la opp til en helt spesiell form for valgkamp, der han la stor vekt på å oppnå personlig kontakt med velgerne. Her får Hegtun seg en matbit i kantina på Stortinget i 1965. Sverre A. Børretzen /NTB ScanpixVis mer

Etter at Akershus Venstre hadde nominert ham på førsteplass på seinvinteren 1965, foreslo Halfdan Hegtun at han og kona Ellen skulle ta en tre ukers ferie i Europa. Det kunne lett blir siste gang før valgdagen midt i september at de kunne se hverandre.

Det er usikkert om det ble noe av reisen, men at valgkampen ble langvarig og helt spesiell for den velkjente radiomannen som nå var blitt politiker, kunne fastslås da valgresultatet forelå og Hegtun mot alle odds var innvalgt på Stortinget.

Årets valgkamp er nå godt i gang. Mye er annerledes enn i 1965. Den valgkampen Halfdan Hegtun gjennomførte ble et tidsskille i norsk politikk. Valgkampene ble «amerikanisert», som det het. Hegtuns valgkamp var preget av hans personlige innsats. Men det lå en systematikk i bunnen som også preger årets batalje på velgerarenaen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.