For barn i alle aldre

Odd Nordstoga tar familiemusikken på alvor.

Odd Nordstoga: Har laget musikk inspirert av barneboken Vaffelhjarte. FOTO: Universal/Promo
Odd Nordstoga: Har laget musikk inspirert av barneboken Vaffelhjarte. FOTO: Universal/Promo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Bare et år etter sterke «November» er Odd Nordstoga tilbake med en ny fullengder. Det vil si, på papiret er ikke dette et helt vanlig album, men musikk skrevet for TV-serien «Vaffelhjarte», basert på Maria Parrs barnebok fra 2005.

Familieseriemusikk er ikke et nytt fagfelt for Nordstoga, som gjorde en god jobb da han satte lyd til julekalenderen «Jul i Svingen» for noen år siden. Heldigvis har han heller ikke denne gangen lagt om stilen for å tilpasse seg «et yngre publikum».

«Bestevenn» inneholder nemlig alvorlige, varme og bildeskapende viser som både gamle og unge kan forstå: «Ei tåre på eit kinn, eit skrubbsår i eit sinn», som han synger i «Knert-Mathilde».

Lite tjolahopp Musikalsk følger Nordstoga opp den rolige americana-retningen fra fjorårets soloplate. Bandet hans er da også stort sett det samme som på «November». Både gitarist Geir Sundstøl og trommis Erland Dahlen er med, og særlig gjør hardingfelespillet til Daniel Sandén-Warg inntrykk. På kuttet «Var det Inger» sender Warg oss musikalsk mellom Setesdal, Wyoming og den fiktive Vaffelhjarte-bygda i løpet av et par minutter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer