Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Før bobla sprekker

Nathaniel Kahns karikatur av det internasjonale kunstmarkedet er opplysende, underholdende og for den som tror på kunstens egenverdi – også tidvis deprimerende.

GAMMELT MARKED: Det private kunstmarkedet er ingen ny ting. Her er en framstilling av hvordan det kunne se ut i 1600-tallets Antwerpen, i Willem van Haechts «Cornelis van der Geests billedgalleri» fra 1628. FOTO: WIKIMEDIA COMMONS
GAMMELT MARKED: Det private kunstmarkedet er ingen ny ting. Her er en framstilling av hvordan det kunne se ut i 1600-tallets Antwerpen, i Willem van Haechts «Cornelis van der Geests billedgalleri» fra 1628. FOTO: WIKIMEDIA COMMONS Vis mer

- Så oppgjørets time har ikke kommet ennå, spør kritiker Jerry Saltz den renommerte New York-galleristen Gavin Brown.

- Jeg er ikke sikker, svarer Brown, og fortsetter:

- Men det lukter svidd.

Scenen utspiller seg på en av verdens mange kunstmesser, et stykke inn i «Kunst og cash», årets mest omtalte dokumentarfilm i kunstverdenen. Før jul ble den vist også på norske skjermer (NRK2), og er nå tilgjengelig på nett-TV. «Kunst og cash», eller «The Price of Everything» som den mer elegant er titulert på originalspråket, er en underholdende, opplysende og for mange ganske sikkert også lattervekkende og deprimerende rundtur i kunstsosietetens øvre lag.

Hva de snakker om? Et kunstmarked på speed og anabole steroider. Sammenvevingen av kunst og kapital. Og det som fort kan vise seg å være en skinnende blank og sprekkeferdig boble.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?