For dårlig for NRK

TRONDHEIM (Dagbladet): Norges VM-sang, «Let's do it», er for dårlig for NRK P1. Den er veid og funnet for lett til å få plass på kanalens liste over låter som skal spilles to ganger daglig. Men motstanderlaget Skottlands VM-låt har fått plass på lista.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var sist tirsdag Skottland slo Norge 1- 0 i P1s musikkredaksjon. Der satte de musikkansvarlige opp sin «A-liste» med låter som skal spilles to ganger daglig i flere uker framover, og ei «B-liste» med låter som skal spilles to ganger i uka.

«Bare OK»

Den norske VM-låta, «Let's do it», kom ikke med på noen av disse listene. Det betyr at den bare blir å høre i forbindelse med fotballkamper og andre sportssendinger, hvis den i det hele tatt blir å høre på P1.
- Vi synes den norske VM-låta er OK, men ikke mer. Den er til de grader en fotballsang og veldig sjåvinistisk, sier musikkprodusent Robert Sætervik til Dagbladet.

- Men tror du ikke at P1s lyttere er veldige sjåvinistiske i disse VM-tider?

- Jo, men låta virker litt enkel og konstruert. Det er ingen ektefølt fotballsang, men et tydelig forsøk på å lage en fotballsang. Det blir vel mye «Mot i brøstet», sier Sætervik.

Ny sjanse?

Til tross for disse innvendingene utelukker han ikke at musikkredaksjonen kan ta låta til nåde ved en seinere anledning.
- Det kommer an på hvordan Norge gjør det i VM og i hvor stor grad nasjonen tar fullstendig av, sier Sætervik.

Om du ikke får høre «Let's do it», så vil det bli rikelig anledning til å høre VM-låta til Skottland. Del Amitris «Don't come home too soon» skal spilles to ganger hver eneste dag i flere uker framover.

- Det er ingen typisk fotballsang, men en fin poplåt, og den har en tekst som er åpen for flere tolkninger. Vi valgte den ikke fordi den er en skotsk fotballsang, men fordi det er en fin poplåt, sier Robert Sætervik.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer