Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

For den eventyrlystne

Her er spillene du bør sjekke ut om du vil drømme deg bort.Se oversikten over de andre spillene her!

«Fable»

For: Xbox

Alder: 16+

Prod: Big Blue Box / Microsoft

«Fable» var kanskje ikke slik vi hadde håpet, men det betyr ikke at spillet er dårlig. Alle valgene du gjør i dette spillet har en konsekvens - går du inn for å være ond i dine handlinger, vil figuren din etter hvert lyse ondskap, og folk vil frykte deg. Er du en snill fyr vil du derimot bli mottatt som en helt. God underholdning, men neppe noe for hardbarka rollespillentusiaster.

«Star Ocean: Till the End of Time»

For: PlayStation 2

Alder: 12+

Prod: Square Enix

For tilhengere av japanske rollespill er dette verdt å sjekke ut. Sjangeren tro er det ikke lagt lokk på ambisjonene om en offensiv historiefortelling, og her får du så det holder. Det er ikke langt mellom slåsskamper, animefigurer og filmsekvenser. Anbefales for «Final Fantasy»-fans, og for de med sans for japanske rariteter.

«Final Fantasy XI»

For: PC

Alder: 12+

Prod: Square Enix

«Final Fantasy XI» har gått sin seiersgang på PlayStation 2 over store deler av verden, men ettersom Sony valgte å ikke selge den påkrevde harddisken til spillmaskinen i Europa, er spillet bare tilgjengelig på PC her. Det til side, her kan du tre inn i «Final Fantasy»-verdenen, og spille mot andre over Internett der du kan utforske over hundre områder.

«Rome: Total War»

For: PC

Alder: 12+

Prod: Creative/Activision

I dette storslagne strategispillet er du tilbake i gamle Romerriket, der du i starten skal gjøre ditt beste for å tjene keiserens Rom. Etter hvert som du slår deg opp og fram i imponerende slag, viser det seg at du er verdt langt mer enn en beskytterrolle: Målet er å bli keiser. Underveis må du styre byene dine, og overvinne fiender. Årets beste strategispill!

«Myst IV: Revelation»

For: PC

Alder: 7+

Prod: Ubisoft

«Myst»-spillene er like elsket som de er hatet. Det at du ikke får oppleve noe særlig action, gjør at mange heller velger noe annet. Men er du derimot tilhenger av kompliserte gåter (der hjernen må stilles inn på høygir) kombinert med fantastisk grafikk og stemningsettende musikk, er dette et spill du vil omfavne med begge armer og mer til.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media