Anmeldelse Film «Weathering with You»

For den klimabevisste, romantiske tenåringen

«Weathering with You» er nydelig, animert storbymelankoli for de unge og idealistiske

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Er du eller noen du kjenner elev på ungdomsskolen eller videregående, romantisk håpefull med tanke på kjærligheten, men bekymret for klimaendringene?

Du kan foreslå verre ting for dem å bruke en kveld på enn «Weathering with You», en storstilt og smektende tegnefilm for større barn, som har sympatisk høye tanker om publikummet sitt.

Endeløst regn

Det vil si, dette med klimakrisen blir ikke nevnt direkte, men vevd inn på mystisk og besnærende vis. Seksten år gamle Hodaka rømmer fra øye der han vokste opp til storbyen Tokyo, som er plaget av et tilsynelatende endeløst regn.

Der er han pengelens og ensom helt til han møter den mystiske tidsskriftredaktøren herr Suga, og, ikke minst, den nydelige Higa, som viser seg å ha krefter i kroppen som gjør at hun kan påvirke været. Snart er Higa etterspurt av alle som vi ha solskinn, til fotballkampen og til bryllupet, men det viser seg at det er grenser for hvor lenge det er mulig å kommandere naturen til å gjøre som du vil.

Vakker storbypoesi

En av de store gledene ved å se «Weathering with you» er de vakre og detaljrike bildene, som er fulle av melankolsk storbypoesi, t-banetog som seiler gjennom natten og de lange, løpende linjene i grå rørsystemer og boligblokker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer