Foto: Microsoft Bevegelseskontrolleren Kinect til Xbox 360 kan bli en dyr affære.
Foto: Microsoft Bevegelseskontrolleren Kinect til Xbox 360 kan bli en dyr affære.Vis mer

For dyrt å styre Xbox 360 med kroppen?

Kinect-prisen kan være avslørt.

||| I midten av mai skrev vi at spillkjeden GAME hadde lagt ut forhåndssalg av bevegelseskontrolleren Project Natal hvor prisen var 1500 svenske kroner.

Nå viser det seg at GAME kanskje ikke var så langt unna på prislappen. Ikke bare har de amerikanske butikkgigantene Amazon, Walmart og Bestbuy lagt ut en pris på 149 dollar, men også den offisielle Microsoft-butikken i USA slår til på samme nivå.

Den nye bevegelsessensitive kontrolleren til Xbox 360 er Microsofts nye satsing for å trekke til seg flere kunder som ikke nødvendigvis er spesielt interessert i tradisjonelle spill.

Microsoft annonserte først systemet på E3 i 2009 under navnet Project Natal, men det var ikke før 13. juni i år at Microsoft under E3 i Los Angeles avslørte at systemet har blitt døpt Kinect.

Microsoft valgte å holde kortene tett til brystet angående prisen under årets E3, noe som nå ser ut til å være avslørt. Ofte pleier man å finne et godt utgangspunkt for hva den norske prisen blir ved å multiplisere den amerikanske prisen med ti, noe som vil bety at Kinect muligens vil koste 1499 kroner i Norge.

Finansanalytikeren Michael Pachter, spesialist innenfor spillbransjen med flere klarsynte spådommer bak seg, har allerede forutsett at prisen vil ligge mellom 99 og 149 dollar.

Han mener imidlertid at Microsoft ikke bør legge seg i det øverste prissjiktet om de ønsker å nå bredt.

- Jeg tror 99 dollar er den magiske grensen for hva spillere er villige til å betale. Jeg tror det er den riktige prisen og at det vil oppnå målet til Microsoft.

- Hvis de ikke klarer å produsere mange nok, kommer den til å være 149 dollar for å tjene mest mulig, men de vil redusere prisen når forsyningen er stabil, sa Pachter til Gamerzines.com et par dager før Microsoft nå nærmest bekrefter den endelige prisen på nettsidene sine.

Bevegelsessystemet Kinect består av et 3D-kamera og et mikrofonsystem som klarer å fange bevegelsene dine og representere deg på skjermen, ikke ulikt Eye-Toy som kom til PlayStation 2. Men i motsetning til Eye-Toy kan Kinect spore deg i tre dimensjoner.

Microsofts sjef for Xbox 360 i Norge, Tony Renstrøm, kunne i dag ikke bekrefte prisen og fortalte PressFire at de «ikke har gjort noen annonseringer i forbindelse med prisen på Kinect enda».

Kinect skal etter planen finnes i butikkene fra 4. november.