Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

For en gjeng med bønder

Stramt og selvsikkert band med makt over folket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nye norske livesensasjonen? Selvfølgelig!

Man har sett Kaizers Orchestra på bedre kvelder enn i går. Men selv med halvtenning foran Morten Abels publikum viste de hvilket forrykende liveband de er.

Jan Ove Ottesen & co. lengter trolig tilbake til sin egen turné. De trekker jo fulle hus overalt om dagen. Og dermed er en turné med landets popstjerne nummer én et lite antiklimaks for Bryne-gjengen.

Slik virket det i alle fall innledningsvis i går. Det var litt autopilot over bankingen på tønner og bilfelger, og «Ompa til du dør» kom i en nærmest forsiktig versjon. Men Kaizers har så mye å gå på akkurat nå at selv med middels motivasjon byr de på ekstraordinær rock'n'roll-underholdning. Mot slutten av sine 40 tilmålte minutter banket de seg inn Folken-publikummets hoder, hjerter og mellomgulv. Og mens de i september hadde en litt anonym utstråling på scenen, framstår de nå som et stramt og selvsikkert band som vet de har makta over folket.

Min påstand er at låter som «Kontroll på kontinentet», «Dr. Mowinckel» og «170» hadde vært uslåelige livevinnere selv uten skrapjernet. Men sirkusfaktoren ville selvsagt vært langt lavere, og verdien av den skal ikke undervurderes når landet skal erobres.

Hele Norges coronakart