Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

For en Guy!

Joda, Buddy Guy kan hvis han vil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Etter å ha hørt ham live i sterkt rutinepregete konserter, var det flere enn meg som ble positivt overrasket da Chicago-baserte Buddy Guy ga ut det råskårne Mississippi-albumet «Sweet Tea» i 2001. Merkelig nok spilte han bare tittelsporet derfra da han besøkte Notodden Blues Festival i fjor.

Ny side

At han ville gå motsatt vei og spille inn et akustisk album neste gang, er en like stor overraskelse. Men nå foreligger «Blues Singer», som «Sweet Tea» spilt inn i studioet med samme navn i Oxford, Mississippi. Igjen viser Guy en ny, og ihvertfall godt gjemt, side av seg selv. Kanskje hadde Chris Thomas King rett da han uttalte til undertegnede på Notodden forrige uke at han hadde inspirert Guy til å hente fram den akustiske gitaren igjen. Bakgrunnen er at Guy åpner «Blues Singer» med Skip James' «Hard Time Killing Floor Blues», den samme låten Chris Thomas King synger på «Oh Brother, Where Art Thou?»-soundtracket.

Uansett har Guy altså bestemt seg for å spille inn en cd med 12 coverlåter signert størrelser som John Lee Hooker (plata er dedikert til den nå avdøde blueshelten), Willie Dixon og Son House.

Gitargud

Buddy Guy synger annerledes, bedre og kulere, og han spiller akustisk gitar som en annen gitargud. Samtidig kan det knapt gjøres enklere enn dette, på flere av låtene er han aleine eller sammen med den unge gitaristen Jimbo Mathus (som også var med på «Sweet Tea»). Med seg har han også veteranene Jim Keltner (trommer), Tony Garnier (ståbass), Eric Clapton (to spor) og B.B. King (ett spor).

Det hviler en helt spesiell stemning over denne plata, som er så langt unna Guys supergitarist-brifing fra scenen som vel mulig.

Så får vi bare håpe han tar med seg materialet på neste turné.