For en Indiana Jones-bonus!

Gjett hva som følger med det kommende Wii-spillet?

(Dagbladet.no): Spillselskapet LucasArts jobber nå med et nytt Indiana Jones-spill til Wii. Spillet skal hete «Staff of Kings», er et rent actionspill som ifølge Eurogamer kommer til PlayStation 2, Wii, Nintendo DS og PSP.

Den meste interessante av disse versjonene er uten tvil Wii-versjonen. Og det er ikke bare fordi du der kan veive Wii-kontrolleren for å slåss eller svinge pisken.

Nei, det som får mange (inkludert undertegnede) til å sperre opp øynene og tvinne tommeltottene i påvente av lanseringen som ikke kan komme fort nok, er bonusmaterialet.

I spillet kan du nemlig låse opp hele det klassiske pek-og-klikk-spillet «Indiana Jones and the Fate of Atlantis», et av de aller beste eventyrspillene LucasArts ga ut under sin gullperiode på 90-tallet.

Spillet, der vi følger Indy og Sophia Hapgoods jakt på sagnomsuste Atlantis, føyer seg inn i rekken av klassiske spilltitler som passer perfekt på Nintendos nye Wii- og DS-maskiner, takket være den relativt enkle styringsformen. På tross av dette er det knapt mulig å spille spillene på lovlig vis på maskinene, som gjerne krever modifikasjon og bruk av ScummVM-programvaren.

At LucasArts nå har tilrettelagt «Fate of Atlantis» til Wii, kan muligens bety at vi i framtiden også vil kunne gjenoppdage andre klassikere på konsollen, ettersom mange av spillene benytter seg av samme programmeringsspråk. Det er uansett lov å håpe.

For de av dere som ikke er like håpløst opphengt i fordums spillstorhet som undertegnede, men heller ser mest fram til selve hovedspillet «Staff of Kings», kan det opplyses at handlingen vil finne sted i 1939 og at vi følger arkeologen på jakt etter stokken til selveste Moses.

Indy må sørge for at stokken ikke havner i feil nazihender, og turen går fra San Fransiscos Chinatown til junglen i Panama. Kjøre stridsvogn, ri på elefanter og fly dobbeltdekkere får du også muligheten til. En flerspillermodus er det også å finne i spillet.

KLASSIKER: Om du ennå ikke har eventyrspillet «Fate of Atlantis», får du nå sjansen.
KLASSIKER: Om du ennå ikke har eventyrspillet «Fate of Atlantis», får du nå sjansen. Vis mer