For en listegalskap, for en dugnad!

Men hvor mye egenfokus og prisdryss tåler egentlig en relativt ubetydelig pop- og rocknasjon?

Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Rockheim er en avsidesliggende arkitekturperle der tidenes største norske artister krones under lukkede bransjetreff, og får lov til å hilse på Trond Giske. Det måtte et tomannsforetak fra Oslo til for at hele nasjonen kunne få ta del i festen.

Christer Falck og Marius Lien fra Morgenbladet har rigget til det eneste riktige instrumentet ved en kåring av Den Beste Norske Musikken: Absolutt alle stortrommene.  

For en galskap, for en dugnad! Norgeshistoriens 100 beste album, stemt fram av 100 musikere (vektet etter sjanger, kjønn og geografi). Tre måneders nedtelling i Morgenbladet, fem plater avslørt hver gang, med nyskrevne essays, tilgjengelig på nett. Spesialkonserter der låter fra platene er blitt framført av originalartistene eller andre kjente artister. Ord og lyd spredt av NRK P2, Wimp og Platekompaniet. Og nå: Alle essayene samlet i en perm, pluss små enkeltbøker, om hvert av de ti øverste albumene, noen skrevet av etablerte forfattere som Frode Grytten, Gro Dahle og Stig Sæterbakken.  

JEG VAR LIKEVEL SKEPTISK da Falck framla gigaprosjektet. Trenger vi en enda mer omfattende og «definitiv» platekåring, etterfulgt av kulturgubbers krangling om utvalg og kriterier?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer