Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

For en neve dollar

Liza Marklunds romanfigurer blir spillmatisert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sveriges krimdronning har frambrakt mange pageturners. Bøkene hennes har blitt oversatt til tjuefem språk og to har blitt overført til filmlerretet.

Nå skal Liza Marklunds romankarakterer få boltre seg på dataskjermen, nærmere bestemt i spillet «Dollar». Sammen med Annika Bengtzon og Q skal nok et mordmysterium i Stockholm løses.

- Alle mine historier om Annika Bengtzon handler om makt. I dette spillet vil vi vise hva mennesker er beredt til å gjøre for penger og for å få den makt som penger gir, sier Marklund i pressemeldingen.

Spillet er utviklet av PAN Vision Studio, som står bak Backpacker 3.

- Dette er noe helt nytt innenfor dataspillverdenen. Det er en nyskrevet og avansert kriminalhistorie, sier Peter Levin i PAN Vision.

Spillet lanseres høsten 2006.

Liza Marklund (t.v.) og Annika Bengtzon: Sistnevnte personifisert av skuespiller Helena Bergström i «Paradiset» og «Sprängaren». Foto: Agnete Brun/Dagbladet
Liza Marklund (t.v.) og Annika Bengtzon: Sistnevnte personifisert av skuespiller Helena Bergström i «Paradiset» og «Sprängaren». Foto: Agnete Brun/Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!