Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Las Vegas-skytingen

For en uke siden løp han av scenen i Las Vegas. I helgen hedret han ofrene

Lørdag gjorde Jason Aldean sin første offentlige opptreden, søndag fulgte han opp med å besøke flere av ofrene etter skytingen.

Sliter med å forstå: - Som alle andre sliter jeg med å forstå hva som skjedde den kvelden, og hvordan jeg skal lege sårene, sa Aldean på Saturday Night Live. Bildet er fra en konsert i juni. Foto: Amy Harris / Ap / NTB Scanpix
Sliter med å forstå: - Som alle andre sliter jeg med å forstå hva som skjedde den kvelden, og hvordan jeg skal lege sårene, sa Aldean på Saturday Night Live. Bildet er fra en konsert i juni. Foto: Amy Harris / Ap / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forrige søndag sto han på scenen i Las Vegas da de første skuddene falt - lørdag gjorde Jason Aldean sin første opptreden etter massakren.

Det var på det amerikanske tv-programmet Saturday Night Live at countrystjerna plutselig dukket opp som åpningsgjest. Der holdt han først en tale for å hedre ofrene, før han spilte noen låter.

- Som alle andre sliter jeg med å forstå hva som skjedde den kvelden, og hvordan jeg skal lege sårene, begynte Aldean og fortsatte:

- Så mange folk sørger. Det er barn, foreldre, søsken og venner. De er alle en del av vår familie.

- Jeg vil bare fortelle dem: Vi sørger for dere, og vi sørger med dere. Og du kan stole på at vi skal komme oss gjennom denne tøffe tiden sammen. For når Amerika er på sitt beste - er båndet vårt og sjelen vår uknuselig.

Så begynte han å spille sangen «I Won't Back Down» av nylig avdøde Tom Petty.

Etter skyteepisoden i Las Vegas har Aldean avlyst en rekke konserter av respekt for ofrene.

- Som et resultat av det som skjedde i Las Vegas har jeg bestemt meg for å avlyse alle kommende helgeopptredener. Jeg føler at det er det riktige å gjøre av respekt for ofrene, familiene deres og våre fans, uttalte countrystjerna i en pressemelding forrige tirsdag.

Besøkte ofre

Søndag fulgte han opp sin første opptreden etter skytingen med å ta turen til Las Vegas for å besøke noen av ofrene som fortsatt ligger på sykehus. Kona Brittany Kerr Aldean beskriver besøket som en emosjonell reise.

- Det føles surrealistisk å komme tilbake til Las Vegas i dag. Vi besøkte noen av de sterkeste menneskene vi har møtt ... som kjemper den tøffeste kampen av dem alle - kampen for livene sine, skriver hun på Instagram under et bilde der hun holder rundt artistkjæresten.

- Dere har hjulpet oss med å lege sårene ved å vise styrke. Takk for i dag, vi vil aldri glemme dere, fulgte hun opp med emneknaggen «vegasstrong».

Løper av Scenen: Jason Aldean skulle avslutte festkvelden. I stedet måtte artisten flykte for livet da skytingen startet. Video: Luke Broadlick / Drew Akiyoshi / CNN / Foto: Veda Jo Jenkins / REX / Shutterstock Vis mer Vis mer Vis mer

minneseremoni

58 mennesker ble drept og over 500 skadet da Stephen Paddock avfyrte skudd i retning Route 91 Harvest Festival i Las Vegas natt til mandag. Massakren har blitt omtalt som landets verste gjennom historien.

Ett av ofrene: Søndag ble det holdt en minneseremoni for avdøde Jack Beaton. Foto: Silvia Flores / AP / NTB Scanpix
Ett av ofrene: Søndag ble det holdt en minneseremoni for avdøde Jack Beaton. Foto: Silvia Flores / AP / NTB Scanpix Vis mer

Søndag ble en av de første minneseremoniene for ofrene holdt. Det var i Bakersfield, California at mer enn 800 mennesker samlet seg for å minnes avdøde Jack Beaton (54), skriver AP.

I et forsøk på å hindre at kona Laurie ble skutt, skal Beaton ha lagt seg over henne. «Hold deg nede, hold deg nede», beordret Beaton før han selv ble skutt og døde i armene hennes, forklarer hun.

Grunnen til at paret dro til countryfestivalen var for å feire deres 23. bryllupsdag.

- Jeg visste at han ville beskytte meg og ta vare på meg uansett hva. Derfor ble jeg ikke overrasket over det han gjorde. Han er min helt, sier kona Laurie til nyhetsbyrået.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!