Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- For et publikum!

MOLDE (Dagbladet): I to og en halv time i går kveld var Molde nesten som Havanna - sol og musikk.

- Dette var en av de beste konsertene vi har hatt på lenge. For et publikum! Og for et vær. Nesten som på Cuba, sa orkesterleder Demetrio Muniz til Dagbladet etter konserten. Sammen med sine legendevenner Ibrahim Ferrer, Omara Portuondo og Ruben Gonzalez nøt de gårsdagens konsert like mye som publikum så ut til å gjøre det.

Loddselgeren Ibrahim

For på Romsdalsmuseet i går kveld vaiet publikum i en salig lykkerus til de gamle kubanske slagerne som ved hjelp av Ry Cooders navn og noen gitargrep har blitt allemannseie. Laget har fått livet sitt snudd på hodet på få år. Ibrahim Ferrer, som danset sjarmerende med seg selv og bandet på scenen i går kveld, livnærte seg for få år siden som loddselger.

- Buena Vista forbinder jeg uansett mest med et mørkt, røykfullt lokale, sa Molde-trener Erik Brakstad på vei inn i folkemengden, som for øvrig virket å være langt større enn de offisielle tallene fra MoldeJazz tilsa.

Pludreflørtet

Buena Vista-gjengen var litt slitne da de kom i går ettermiddag, men turnélivet er ikke så ille som folk tror «for oss ungdommer», som Ibrahim Ferrer uttrykte det. Da han ankom Molde, var han først og fremst opptatt av hvilket vakkert land han hadde kommet til. Og det hadde han åpenbart med seg på scenen.

- Heter det noe med alper, det vi ser her? spurte Ibrahim Ferrer da han ankom Molde.

- Romsdalsalpene kaller i hvert fall moldenserne det du ser her.

- Ahh, nydelig, sa Ibrahim og la til at han nå måtte gå for å sove. Det gjorde han ikke. Han møtte opp på pressekonferansen sammen med sin Omara - der de to pludreflørtet og sjarmerte pressen. For det er kjærlighet den vakre musikalske fusjonen mellom Afrika og Spania handler om.

Det eneste som manglet på Romsdalsmuseet i går, var muligheten til å røyke sigar hvor du ville og få kjøpt kubansk sukret kaffe - og rom.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media