Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- For få måneder siden var jeg husmor og tobarnsmamma

Nå har Nigar Jamal (30) oppfylt drømmen om Eurovision-seier.

DÜSSELDORF (Dagbladet): Det var Aserbajdsjan som trakk det lengste strået og vant årets Eurovision. Duoen Ell & Nikki vant med 221 poeng, foran Italia med 189 poeng på andreplass.

- Dette er så utrolig. Drømmen vår er gått i oppfyllelse, sier Nikki (30) på pressekonferansen etter at de har sunget låta «Running Scared» for andre gang for nærmere 125 millioner tv-seere.

• Les også: Aserbajdsjan vant med svenske låtskrivere.

Det var to dypt rørte artister som møtte pressen til det som utviklet seg til å bli en svært følelsesladd seanse i natt.

- Vi elsker dere så mye, roper Ell i ren glede.

Studerte økonomi Nikki heter egentlig Nigar Jamal, og ble født i Aserbajdsjans hovedstad Baku i 1980. Eldar Gasimov er også født i Baku, i 1989. Duoen er satt sammen spesielt for Eurovision, men nå håper de på å jobbe mer sammen.

At det var artist Nikki skulle bli, var likevel aldri opplagt, til tross for at hun begynte å synge allerede som femåring. Som 16-åring fikk hun mye oppmerksomhet for sin prestasjon i den populære aserbajdsjanske musikkonkurransen «Pöhlre».

Likevel begynte Nigar å studere økonomi og ledelse på Baku Khazar-universitetet.

Har to døtre Flere som har sett framføringen av den romantiske balladen «Running Scared» har nok stilt seg spørsmålet om det er søt musikk også mellom Ell og Nikki. De to ser nemlig svært forelsket ut nå de står sammen på scenen.

STUDERTE ØKONOMI: Nigar Jamal studerte økonomi og ledelse i hjembyen Baku. Nå bor hun i London. 

Foto: Håkon Eikesdal
STUDERTE ØKONOMI: Nigar Jamal studerte økonomi og ledelse i hjembyen Baku. Nå bor hun i London. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

Men Nikki bor i dag i London, sammen med ektemann og to døtre.

Den russiske stjernen Alexej Vorobjov, som også deltok i Eurovision-finalen, skal ha uttalt at det eneste negative med «Running Scared»-duetten er Nigar Jamals ekteskap.

Selv tror hun at kjemien mellom henne og Eldar er en av årsakene til suksessen.

- Mange sier akkurat det, og det å utfylle hverandre i en duett er positivt. Vorobjov spurte meg om jeg har noen i livet mitt. Jeg svarte at jeg har to døtre. Han trodde ikke på meg, sier Nikki til nettstedet APA.

Fikk besøk av døtrene Før semifinalen på tirsdag, der vår egen Stella Mwangi overraskende røyk ut, fikk Nigar besøk av barna. De hadde da ikke sett hverandre på flere uker.

- Det er det beste som kunne skjedd meg nå - døtrene mine er her, og vi skal representere landet vårt i finalen. Jeg er så lykkelig, det er en utrolig stor glede og en sann velsignelse. Den største gaven etter en måned med forberedelser hvor jeg ikke kunne være nær barna mine, sa hun i ettertid til duoen Ell & Nikkis offisielle hjemmeside.

Både ektemannen og døtrene har ifølge nettstedet vært til stede i Düsseldorf i finaleuka.

- Flytter til Aserbajdsjan Nikki og familien bor i dag i London, men nå kommer hun til å forlate Storbritannia for en periode.

- Jeg drar tilbake til Aserbajdsjan ei stund. Men jeg kommer nok til å fortsette å bo i London, sier Nikki.

HOPPENDE GLADE:  Ell og Nikki danset av glede etter seieren. Foto: ROLF VENNENBERND/EPA/Scanpix
HOPPENDE GLADE: Ell og Nikki danset av glede etter seieren. Foto: ROLF VENNENBERND/EPA/Scanpix Vis mer

I går festet befolkningen i Bakus gater, fortalte flere aserbajdsjanske journalister til den populære duoen.

- Jeg kan ikke forestille meg hvor glade de er. Takk for at dere trodde på oss, sier Nikki.

- Det var aldri sanger jeg skulle bli. For få måneder siden var jeg husmor og tobarnsmamma, og nå har min største drøm om å vinne Eurovision gått i oppfyllelse.

Allerede er det bestemt at neste års Eurovision skal arrangeres i hovedstaden Baku.

- Verden trenger kjærlighet Mens Nigar Jamal satset på økonomiutdannelse, har musikken alltid vært sentral for Eldar «Ell» Gasimov (21). Siden han var barn har han deltatt i en rekke sangkonkurranser.

I høst meldte han seg på aserbajdsjansk Melodi Grand Prix og kom blant de to beste. Deretter ble han teamet opp med Nigar.

På pressekonferansen i natt ble han spurt om han tror all elendighet og nedgangstid i Europa er årsaken til at folk valgte å trykke en varm kjærlighetssang til sitt bryst i år.

- Jeg tror ikke det betyr noe om det er en kjærlighetssang eller noe annet. Så lenge man legger sjelen sin i det man gjør, får man alle til å føle seg bedre.

GRÅT AV GLEDE: Ingen Eurovision-seier uten tårer. Ell og Nikki blir omfavnet av sine svenske korister. Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP/Scanpix
GRÅT AV GLEDE: Ingen Eurovision-seier uten tårer. Ell og Nikki blir omfavnet av sine svenske korister. Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP/Scanpix Vis mer

- Det betyr bare at verden trenger mer kjærlighet, sier han med et stort smil.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media