For farlig for Hells Angels

Aftenpost-journalisten Arild Jonassen har skrevet 105 artikler om Hells Angels de siste ti åra. I går ble krimreporteren nektet adgang da «englene» hadde åpen dag for pressen.

Helvetesengel på PR-turné

Det var boklanseringen til den gamle HA-legenden Ralph «Sonny» Barger som var grunnen til at Hells Angels (HA) åpnet sitt berømte fort i Strømsveien i Oslo for å være hyggelige mot sin allierte fra Trondheim, forlagssjef Morten «Diesel» Dahl. Boka er gitt ut på forlaget Kulørt Kultur, som også gir ut Scanbike og Scandinavian Tattoo.

Fikk varsel

- Jeg hadde fått et lite forhåndsvarsel om at jeg kunne bli nektet adgang, sier Jonassen til Dagbladet.

Han hadde snakket med forlagssjef Dahl, og fikk tilbud om å intervjue Ralph «Sonny» Barger eksklusivt etter pressekonferansen.

- Misfornøyd

Da Jonassen i stedet møtte på pressekonferansen, ble han umiddelbart avslørt og sendt på dør.

- Oslo Hells Angels har vært misfornøyd med vinklingen på noen av mine reportasjer. Bare de siste tre åra har jeg hatt 59 saker om HA på trykk, og siden jeg er krimjournalist, sier det seg selv at det ikke er glansbildet jeg er interessert i, sier Jonassen.

Han registrerte at resten av pressekorpset ble igjen inne i HA-lokalene da han sjøl ble vist på dør.

- Men jeg er ikke sikker på at de fikk med seg at jeg måtte gå. Likevel, i prinsippet bør kildene være like tilgjengelige for alle journalister, også de som er litt kritiske, sier Jonassen.

I går ble han ufrivillig kjendis i ulike medier.

- En slags motvillig PR-agent for boka, humrer krimreporteren.

Flesker til

- Vi tar sjansen på et førsteopplag på 6000 bøker, sier forlagssjef Dahl, med ei fortid som rockemusiker.

Han bekrefter i store trekk hendelsesforløpet som førte til at HA Oslo viste Aftenpostens utsendte ut av klubblokalet.

- Oslo Hells Angels har blitt utsatt for en del ufin journalistikk fra den kanten. Jeg lovet ham intervju med «Sonny» etter pressekonferansen, men likevel valgte han å komme til klubblokalet. Han visste jo at det ikke ville gå, mener «Diesel» Dahl.

Den utradisjonelle forlagssjefen arrangerer boksignering i Harley Davidson-butikken i dag, mens store deler av verdens fremste eksperter på MC-kriminalitet er gjester hos KRIPOS.