For feit for TV3

Nils Ole Oftebro (55) blir agent for TV3 i 20-millionerprosjektet «Det perfekte kupp». Men før opptakene starter i København i mai, må han ha slanket seg ti kilo: Programlederen er rett og slett blitt for tung.

Nå stopper vekta på 94 kilo. Det er for tungt: 10 av dem må vekk, er den klare beskjeden til TV3s programleder og tungvekter.

- Jeg har veddet en flaske konjakk med kanalledelsen på at jeg skal klare det. Programsjefen i TV3 har veddet på at han skal klare det samme. Håpet er at vi ikke klarer det, noen av oss. I så fall skal vi kose oss med de edle dråpene, sammen, skratter Nils Ole Oftebro.

Serien «Det perfekte kupp» blir trolig like dyr i produksjon som «Robinson-ekspedisjonen» - TV3s dyreste satsing så langt. Kupp-konseptet er inspirert av «Mission Impossible» og «The Matrix», med en dose James Bond - der tre deltakere skal utføre det perfekte kupp med en toppgevinst på en kvart million.

Men skal serien holde stilen, må agent Oftebro inn med magen.

- Joda, jeg veier noen kilo for mye. Jeg skulle egentlig bare veid 80. Vi får se om jeg klarer det til høsten, sier Nils Ole, som slår fast at noen aggressiv slankekur for å nå målet, ikke kommer på tale.

Joggetur

- Å slanke seg handler ikke om å spise riktig, men om å spise for lite. Jeg gidder ikke veie hvert eneste måltid.

- Hvordan skal du klare å gå ned i vekt da?

- Trimme! Jeg sykler, jogger eller går en tur i skogen. Å gå er veldig bra.

- Tre ganger i uka er målet, sier Nils Ole, som fikk en skikkelig trøkk av sønnen Jacob (14) i påska.

Slått i sporet

- Hvert år har jeg holdt følge med ham i skisporet. Men i år greide jeg det ikke, selv om turen bare var to mil lang. Jeg veier tjue kilo mer enn Jacob, og i en tre kilometer lang motbakke ble kiloene tyngre og tyngre, forteller Nils Ole.

- Skal jeg være helt ærlig, så liker jeg ikke disse slankegreiene, sier han etter landingen.

- Egentlig er det viktigere å holde den kroppen jeg har i form.

Agent

- «Det perfekte kupp» er en storbybasert variant av «Fangene på fortet», forteller Oftebro om serien som starter opptakene i København om en måned.

Gjennom labyrinter, kodeoppgaver og fysiske hindre skal deltakerne sammen finne veien til et sammensatt kodeord. I et bankhvelv vil deltakerne finne 250000 kroner som de kan ta med seg mot utgangen. Også den veien er krydret med nye feller og vanskeligheter. Til slutt står én deltaker igjen, og klarer han eller hun brasene, vil pengene tilfalle den heldige.

odd.roar.lange@dagbladet.no

TRIMMER: Oftebro ble slått av sønnen Jacob i skisporet, og tyr nå til sykkelen for å gå ned 10 kg.