- For feit!

Stellan Skarsgård får ikke hovedrollen i Lars von Triers nye film. Svensken er for tjukk, mener dansken.

Lenge før opptakene til Lars von Triers nye film «Dogville» har begynt har den eksentriske dansken allerede fått maksimal oppmerksomhet rundt sitt nye prosjekt. I forrige uke fikk selveste Nicole Kidman sparken, for så å bli gjeninnsatt i den kvinnelige hovedrollen. Årsaken var, ifølge Zentropa-direktør Peter Aalbæk Jensen, at Kidman bevisst somlet med å underskrive kontrakten. Nå er det den svenske filmstjernen Stellan Skarsgård som står for hugg, melder Aftonbladet.

Må slankes

- Han er for tjukk, sier Aalbæk Jensen. Han slår fast at svensken får klare seg med en bi-rolle. Sjefen for filmselskapet holder likevel døren på gløtt for at Skargård kan få hovedrollen. Men da må han slanke seg.

Etter at Skargård fikk høre at Nicole Kidman hadde fått sparken, uttalte han kjekt at det var godt å bli kvitt henne.

En uke seinere er det Kidman som har jobb, mens Skargård er ute i kulden.

Nykker

Innspillingen av «Dogville» skulle ha begynt i mai. Nå ser det ut til at omstendighetene rundt film-prosjektet til von Trier blir like merkelig som filmene han lager. Dansken og miljøet rundt han er kjent for originalitet, men også for sine nykker.

Hvis Skarsgård velger å slanke seg, vil «Dogville» bli den fjerde von Trier-filmen han spiller og har en sentral rolle i. Tidligere har han vært med i «Breaking the waves», «Dancer in the dark» og tv-serien «Riket».