For festlige anledninger

Forsvarets musikkorps møter store kutt i budsjettet.

TRADISJON: Forsvarets Stabs-musikkorps på sin historiske vaktparade med tradisjoner fra 1818. Marsjen opp Karl Johan symboliserer frihet.
TRADISJON: Forsvarets Stabs-musikkorps på sin historiske vaktparade med tradisjoner fra 1818. Marsjen opp Karl Johan symboliserer frihet.Vis mer
Debattinnlegg

Mens debatten går om hvordan landet skal hanskes med sin del av den flyktningkrisen, nærmer vi oss den dagen at Stortinget skal vedta også den delen av statsbudsjettet som ikke angår tilleggsnummeret. Jeg har en kjepphest som jeg deler med mange. Nemlig den at forsvarets musikkorps bør gis levedyktige betingelser også videre fremover. Oslo har som seg hør og bør Gardemusikken. Jeg er blant de mange, som via TV gleder meg over å høre og se dette korpset spille i Oslo særlig på nasjonaldagen.

I mitt distrikt i Sør-Troms kan vi av og til glede oss over at det Harstadbaserte Forsvarets Musikkorps Nord-Norge kommer også til min bygd. De holder konsert utendørs da, for eksempel ved sesongåpningen til Gratangen Båtsamling slik det skjedde i 2012. Sol, flott musikk, mye folk og høy stemning!

Militærkorpsene og sivile korps har en lang tradisjon, og vi finner dem i mange land. For eksempel i Tyskland, der et korps opptrådte under feiringen av Dagen for tysk enhet, den 3. oktober. Blant deltakerne i Berliner Dom var Carl Nielsen-stiftelsen, som bærer navn etter den danske komponisten.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.