For fransk for sitt eget beste

I følge «Noen dager i Paris» er utroskap kuren for alle samlivsproblemer. Også dem som ikke finnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: På en liten gård i Normandie driver ekteparet Brigitte (Isabelle Huppert) og Xavier (Jean-Pierre Darroussin) storfeoppdrett. Geskjeften legger beslag på mye av deres tid, men inntekten er anstendig, og de to setter pris på å leve et tradisjonelt liv i nær kontakt med dyrene. Faktisk presenteres de to som så samkjørte og inngrodd hengivne, at når Brigitte et drøyt kvarter inn i filmen blir ungpikeforelsket i en mann som er halvparten så gammel som henne, er det en plottvending som kommer helt ut av det blå.   

Franskmennene er imidlertid glade i sine utroskapshistorier, og da særlig dem som ender godt, og skal man tro regissør Marc Fitoussi er det ingenting som er bedre egnet til å bringe mennesker nærmere sammen enn plutselige, innfallsbaserte ekteskapsbrudd.

Utroskap helbreder Under påskudd av å skulle besøke en hudlege, haster den 60 år gamle damen til Paris for å spore opp sin unge flamme. Men etter noen ukomfortable scener i en American Apparel-butikk ender hun i stedet opp sammen med en dansk odontolog (Mikael Nyqvist) som tilfeldigvis befinner seg på samme hotell. Om det høres lemfeldig ut, er det fordi det er det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer